Gemeente Rotselaar

Datum van de zitting: 26 november 2024

Om 20u30 tot 21u30

Mena (2de verdieping)

 

Aanwezig:

An Craninckx, algemeen directeur;

Jelle Wouters, burgemeester;

Werner Mertens, voorzitter;

Bart De Vos, Patrick Vervoort, Nele Demuynck, Piet De Bruyn, schepenen;

Christel Hendrix, Frans Vansteenbeeck, Ilse Michiels, Ingrid Van Steenberge, Noëlla D'hooghe, Heidi Pittomvils, Ellen De Rijck, Liesbet Serneels, Farida Tierens, Stella Beckx, Gert Heylen, Lieve De Bondt, Gunther Dereze, Bart Lemmens, Tessa Heylighen, Maarten Mommaerts, Ilse Vervloesem, raadsleden;

 

Verontschuldigd:

Carine Goris, schepen;

Nico Lodewijks, raadslid;

 

 

Overzicht punten

Openbare zitting van 26 november 2024

 

1. Goedkeuring notulen vorige vergadering

 

Juridische gronden

        Artikel 32 van het decreet over het lokaal bestuur van 22 december 2017
De gemeenteraad keurt, mits eventuele aanpassingen, de notulen van de vorige zitting goed.

 

Besluit

 

Na beraadslaging,

23 stemmen voor: Jelle Wouters, Werner Mertens, Bart De Vos, Patrick Vervoort, Nele Demuynck, Piet De Bruyn, Christel Hendrix, Frans Vansteenbeeck, Ilse Michiels, Ingrid Van Steenberge, Noëlla D'hooghe, Heidi Pittomvils, Ellen De Rijck, Liesbet Serneels, Farida Tierens, Stella Beckx, Gert Heylen, Lieve De Bondt, Gunther Dereze, Bart Lemmens, Tessa Heylighen, Maarten Mommaerts en Ilse Vervloesem

Enig artikel:

De gemeenteraad keurt de notulen van de vergadering van 24 september 2024 goed.

 

Publicatiedatum: 29/01/2025
Overzicht punten

Openbare zitting van 26 november 2024

 

2. Goedkeuring lastvoorwaarden en gunningswijze: Vernieuwing brug over de Laak ter hoogte van Grotestraat-Hoevestraat

 

Voorgeschiedenis

         Besluit van de gemeenteraad van 25 november 2013
De gemeenteraad keurde de samenwerkingsovereenkomst tussen de gemeente Tremelo en de gemeente Rotselaar betreffende het project 'renovatie en deels vernieuwen brug over de Grote Laak t.h.v. Hoevestraat/Grotestraat' goed.

         Besluit van het college van burgemeester en schepenen van 4 augustus 2014
Het college van burgemeester en schepenen keurde de gunning van de studieopdracht 'vernieuwen brug over Laak t.h.v. Hoevestraat/Grotestraat' aan Sweco Belgium, Arenbergstraat 13 te 1000 Brussel goed.

 

Feiten en context

         In het kader van de opdracht 'Vernieuwen brug over de Laak ter hoogte van de Hoevestraat - Grotestraat' werd een bestek opgesteld door de ontwerper, Studiebueau Sweco Belgium nv, Arenbergstraat 13/1 te 1000 Brussel;

         De uitgave voor deze opdracht wordt geraamd op 308.560,11 exclusief btw of 373.358,94 euro inclusief 21% btw, waarvan 50% ten laste van gemeente Tremelo en 50% ten laste van gemeente Rotselaar.

         Er wordt voorgesteld de opdracht te gunnen bij wijze van de openbare procedure.

         Het betreft een gezamenlijke opdracht waarbij het aangewezen is dat gemeente Tremelo de procedure zal voeren en in naam van gemeente Rotselaar bij de gunning van de opdracht zal optreden.

 

Juridische gronden

         Wet van 17 juni 2013 betreffende de motivering, de informatie en de rechtsmiddelen inzake overheidsopdrachten, bepaalde opdrachten voor werken, leveringen en diensten en concessies.

         Wet van 17 juni 2016 inzake overheidsopdrachten, inzonderheid artikel 36, en inzonderheid artikels 2, 36° en 48 die een gezamenlijke realisatie van de opdracht in naam en voor rekening van meerdere aanbesteders toelaat.

         Koninklijk besluit van 14 januari 2013 tot bepaling van de algemene uitvoeringsregels van de overheidsopdrachten.

         Koninklijk besluit van 18 april 2017 betreffende plaatsing overheidsopdrachten klassieke sectoren.

         Wet van 29 juli 1991 betreffende de uitdrukkelijke motiveringsplicht van bestuurshandelingen.

         Bestuursdecreet van 7 december 2018.

         Decreet lokaal bestuur van 22 december 2017, meer bepaald artikelen 40-41 en 326 tot en met 341.

 

Argumentatie

         Overwegende dat gezamenlijk aankopen kan leiden tot aanzienlijke besparingen en administratieve vereenvoudiging.

 

Financiële gevolgen

Uitgave

 

Algemene rekening: 2240000

Beleidsitem: 020000

Actieplan: 0701

Actie: 070101

Project: GIP01

Subproject: GIP0108

Laatst goedgekeurd budget: 190.000,00 (2025)

Beschikbaar budget: 190.000,00 euro (2025)

Geraamd bedrag: 186.679,47 euro inclusief btw

 

Besluit

 

Na beraadslaging,

23 stemmen voor: Jelle Wouters, Werner Mertens, Bart De Vos, Patrick Vervoort, Nele Demuynck, Piet De Bruyn, Christel Hendrix, Frans Vansteenbeeck, Ilse Michiels, Ingrid Van Steenberge, Noëlla D'hooghe, Heidi Pittomvils, Ellen De Rijck, Liesbet Serneels, Farida Tierens, Stella Beckx, Gert Heylen, Lieve De Bondt, Gunther Dereze, Bart Lemmens, Tessa Heylighen, Maarten Mommaerts en Ilse Vervloesem

Artikel 1:

Goedkeuring wordt verleend aan het bestek en de raming voor de opdracht 'Vernieuwen brug over de Laak ter hoogte van de Hoevestraat - Grotestraat', opgesteld door de ontwerper, Studiebueau Sweco Belgium nv, Arenbergstraat 13/1 te 1000 Brussel. De lastvoorwaarden worden vastgesteld zoals voorzien in het bestek en zoals opgenomen in de algemene uitvoeringsregels van de overheidsopdrachten. De raming bedraagt 308.560,11 euro exclusief btw of 373.358,94 euro inclusief 21% btw, waarvan 50% ten laste van gemeente Tremelo en 50% ten laste van gemeente Rotselaar.

Artikel 2:

Bovengenoemde opdracht wordt gegund bij wijze van de openbare procedure.

Artikel 3:

Gemeente Tremelo wordt gemandateerd om de procedure te voeren en in naam van gemeente Rotselaar bij de gunning van de opdracht op te treden. Voor de uitvoering van de werken houdt gemeente Tremelo rekening met de timing van de festivals te Werchter. Daarnaast coördineert de gemeente Tremelo haar werkzaamheden met de gemeente Rotselaar in het kader van de geplande rioleringswerken Kleinstraat – Grotestraat – Vondelweg.

Artikel 4:

In geval van een juridisch geschil omtrent deze overheidsopdracht, is elk deelnemend bestuur mee verantwoordelijk voor alle mogelijke kosten in verhouding tot zijn aandeel in de opdracht.

Artikel 5:

Afschrift van deze beslissing wordt bezorgd aan de deelnemende besturen.

Artikel 6:

De aankondiging van de opdracht wordt ingevuld, goedgekeurd en bekendgemaakt op nationaal niveau.

Artikel 7:

De uitgave voor deze opdracht is voorzien in het budget 2024 op budgetsleutel 2240000/020000 van de investeringen.

 

Publicatiedatum: 29/01/2025
Overzicht punten

Openbare zitting van 26 november 2024

 

3. Patrimonium - perceel grond met constructies gelegen langs de Kerkebroekstraat te Rotselaar, derde afdeling, Wezemaal, sectie A nummer 0423 F P0000 - bevestiging verzaking recht van natrekking - vestiging opstalrecht - Scouts Wezemaal vzw - goedkeuring voorwaarden

 

Feiten en context

         De gemeente Rotselaar is eigenaar van de grond, gelegen te Wezemaal, langs de Kerkebroekstraat, tevens ter plaatse volgens kadaster 'Dorp', met kadastrale identificatie volgens recente kadastrale legger sectie A, nummer 0423 F P0000, met een oppervlakte volgens recente kadastrale legger van 80 are.

         De gemeente Rotselaar en de vzw Scouts Wezemaal sloten destijds een mondelinge overeenkomst van verzaking van het recht van natrekking, in uitvoering waarvan de vzw Scouts Wezemaal op dit terrein constructies bouwde ten behoeve van haar werking.

         De facturen voor het oprichten van deze constructies werden voldaan met eigen gelden van de vzw Scouts Wezemaal.

         De gemeente Rotselaar en de vzw Scouts Wezemaal wensen de bestaande toestand door middel van een authentieke akte regulariseren.

 

Juridische gronden

         Artikel 41, tweede lid, 11° van het decreet lokaal bestuur van 22 december 2017

De gemeenteraad is bevoegd voor de daden van beschikking over onroerende goederen.

 

Bijlage

         Ontwerp notariële akte opstalrecht

 

Argumentatie

         De gemeente Rotselaar en de vzw Scouts Wezemaal sloten op 1 februari 1996 een mondelinge overeenkomst van verzaking aan het recht van natrekking. De vzw Scouts Wezemaal bouwde op het terrein met eigen gelden constructies ten behoeve van haar werking.

         De gemeente Rotselaar heeft destijds zuiver en eenvoudig verzaakt aan het recht van natrekking waarover zij krachtens de artikelen 546, 551, 552 en 553 van het oud Burgerlijk Wetboek op het onroerend goed beschikte, in het voordeel van de vzw Scouts Wezemaal. De gemeente Rotselaar heeft de vzw Scouts Wezemaal eveneens gemachtigd om op dit goed bouwwerken uit te voeren.

         De vzw Scouts Wezemaal heeft zowel de verzaking aan het recht van natrekking als de in haar voordeel gegeven toelating tot bouwen aanvaard. Bijgevolg behoren de op het perceel grond gebouwde constructies toe aan de vzw Scouts Wezemaal.

         Als gevolg van de horizontale eigendomsafsplitsing die het resultaat is van de verzaking aan het recht van natrekking, werd door de gemeente Rotselaar aan de vzw Scouts Wezemaal een recht van opstal toegestaan, dat betrekking heeft op de grond waarop de constructies werden opgericht.

         Dit recht van opstal wordt beheerst door de bepalingen van de wet van 10 januari 1824, in de mate dat van deze bepalingen niet werd afgeweken.

         De modaliteiten van het recht van opstal werden tussen partijen als volgt vastgelegd:

Het opstalrecht trad in werking op 1 februari 1996 en eindigt van rechtswege en zonder opzegging op 1 februari 2046. Het recht van opstal kan met uitdrukkelijk akkoord van partijen worden vernieuwd. Het recht van opstal werd verleend aan de opstalhouder zonder betaling van enige vergoeding door de opstalhouder aan de opstalgever. De opstalhouder is gehouden tot het betalen van de lasten en belastingen en het uitvoeren van onderhoudsherstellingen en grove herstellingen met betrekking tot de constructies, als tevens tot het verzekeren ervan.

 

Besluit

 

Na beraadslaging,

23 stemmen voor: Jelle Wouters, Werner Mertens, Bart De Vos, Patrick Vervoort, Nele Demuynck, Piet De Bruyn, Christel Hendrix, Frans Vansteenbeeck, Ilse Michiels, Ingrid Van Steenberge, Noëlla D'hooghe, Heidi Pittomvils, Ellen De Rijck, Liesbet Serneels, Farida Tierens, Stella Beckx, Gert Heylen, Lieve De Bondt, Gunther Dereze, Bart Lemmens, Tessa Heylighen, Maarten Mommaerts en Ilse Vervloesem

Artikel 1:

De gemeente Rotselaar bevestigt de mondelinge verzaking aan het recht van natrekking en de toelating tot bouwen aan de vzw Scouts Rotselaar op 1 februari 1996, hetgeen door de vzw Scouts Wezemaal werd aanvaard, met betrekking tot het onroerend goed gelegen te Wezemaal, langs de Kerkebroekstraat, tevens ter plaatse volgens kadaster 'Dorp', met kadastrale identificatie volgens recente kadastrale legger sectie A, nummer 0423 F P0000 en met een oppervlakte volgens recente kadastrale legger van 80 are.

Artikel 2:

Het ontwerp van notariële akte Opstalrecht, opgesteld door notaris Kristiaan Triau, met standplaats te Rotselaar, wordt gevoegd als bijlage bij dit besluit en wordt hierbij integraal goedgekeurd.

Artikel 3:

Het recht van opstal trad in werking op 1 februari 1996 en eindigt op 1 februari 2046. Met het uitdrukkelijk akkoord van de partijen kan het recht van opstal worden hernieuwd.

Artikel 4:

Het opstalrecht werd verleend aan de opstalhouder zonder betaling van enige vergoeding door de opstalhouder aan de opstalgever.

Artikel 5:

Alle kosten, rechten en erelonen, die voortvloeien uit onderhavige akte, voor zover deze betrekking hebben op de vestiging van het opstalrecht, zijn ten laste van de gemeente Rotselaar.

Artikel 6:

De kosteloze vestiging van dit opstalrecht wordt gedaan zonder begiftegingsoogmerk. De partijen verzoeken daarom om de toepassing van een vast recht.

Artikel 7:

De Algemene Administratie van de Patrimoniumdocumentatie wordt ontslagen een ambtshalve inschrijving te nemen bij het overschrijven van deze akte.

Artikel 8:

De voorzitter van de gemeenteraad en de algemeen directeur of hun respectievelijke plaatsvervanger(s) worden gemachtigd tot ondertekening van de notariële akte.

 

Publicatiedatum: 29/01/2025
Overzicht punten

Openbare zitting van 26 november 2024

 

4. Toekenning straatnaam Felix Van Rooststraat  - principiële goedkeuring

 

Voorgeschiedenis

         Besluit van het college van burgemeester en schepenen van 26 april 2021 - oprichting adviescommissie straatnamen.

         Besluit van het college van burgemeester en schepenen van 25 oktober 2021 - adviesregister voor straatnamen.

         Besluit van de gemeenteraad van 22 februari 2022

De gemeenteraad keurt voorliggende beslissing over de aanleg van een gemeenteweg voor de omgevingsvergunning met dossiernummer OMV_2021115654 (V 2021 21) op 8 juli 2021 ingediend voor het creëren gelegen op de percelen tussen de Hogeweg en Jack-Opstraat, kadastraal gekend als (afd. 2) sectie E 658n², 658r² (deels), 658h (deels), 657r³ (deels), 657s³ (deels) en 657r² (deels), goed.

         Besluit van het college van burgemeester en schepenen van 28 februari 2024
Het college van burgemeester en schepenen vergunt de omgevingsaanvraag inzake het verkavelen in 19 loten (16 loten half-open bebouwing + 3 loten open bebouwing) , het rooien van bomen en aanleg van wegenis, gelegen te Grotestraat 8 en Hogeweg 17, 3118 Rotselaar, kadastraal bekend: afdeling 2 sectie E nrs. 637V, 657T3, 657C4, 657B4, 657W3, 657A4, 657Y3, 657Z3, 657Y2, 658T2, 658H, 658N2 en 658R2 voorwaardelijk.

         Besluit van het college van burgemeester en schepenen van 18 november 2024
Het college van burgemeester en schepenen beslist om de toekenning van de straatnaam Felix Van Rooststraat voor principiële goedkeuring voor te leggen aan de gemeenteraad.

 

Feiten en context

         De verkaveling is bereikbaar via een nieuwe doodlopende zijweg van de Hogeweg. Voor alle woningen van deze verkaveling moeten huisnummers worden toegekend.

         Het woonproject voorziet in een publieke groenzone van 2200m² en naar de Jack-Opstraat wordt een verbinding voor trage weggebruikers voorzien.

 

Juridische gronden

         Artikel 56§2 van het decreet lokaal bestuur van 22 december 2017.

         Artikel 2 van het decreet van 28 januari 1977 tot bescherming van de namen van de openbare wegen en pleinen.

 

Adviezen

         ln het adviesregister voor straatnamen werd voor de deelgemeente Werchter o.a.

het volgende voorstel opgenomen:

Felix Van Roost: oprichter van de industriële brouwerij De Palmboom te Werchter (1869), die gedurende decennia voor welvaart zorgde in Werchter.  Felix Van Roost bouwde in 1869 met hulp van pastoor Van Overstraeten de bestaande familieboerderij met brouwerij om tot een industriële stoombrouwerij, De Palmboom. De Palmboom werd één van de belangrijkste brouwerijen in Brabant, en produceerde o.m. de bekende Jack-Op. De brouwerij verschafte werkgelegenheid aan onder meer scheeptrekkers die door de tanende scheepvaart op Demer en Dijle andere werkgelegenheid zochten. In 1897 behaalde het Werchterse bier een gouden medaille op de Internationale Tentoonstelling te Brussel. Drie jaar later kreeg het dezelfde onderscheiding op de Internationale Tentoonstelling te Parijs. Felix Van Roost werd door de koning verheven tot Ridder in de Kroonorde. De bekende Jack-Op werd door Ernest Claes lyrisch bezongen in zijn romans over zijn studententijd te Leuven.

 

Argumentatie

         Bij het vaststellen van de naam van openbare wegen en pleinen wordt bij voorkeur geput uit gegevens van de plaatselijke geschiedenis, het kunst- en cultuurleven, de toponymie en de volkskunde. De gemeenteraad baseert zich hierbij op het adviesregister voor straatnamen.

         Dit adviesregister verwijst voor de deelgemeente Werchter naar Felix Van Roost. De brouwersfamilie Van Roost heeft door de bedrijfsgebouwen en burgerwoningen een blijvende stempel gedrukt op Werchter.

         De nieuwe wegenis is gelegen nabij de Jack-Opstraat. De verwijzing naar Felix Van Roost is een  hulde aan zijn bijdrage aan de culturele en ruimtelijke uitstraling van Werchter.

         De toekenning van een nieuwe straatnaam bevordert eveneens de vlotte bereikbaarheid voor hulp- en pakjesdiensten en bezoekers van de woningen.

 

Besluit

 

Na beraadslaging,

23 stemmen voor: Jelle Wouters, Werner Mertens, Bart De Vos, Patrick Vervoort, Nele Demuynck, Piet De Bruyn, Christel Hendrix, Frans Vansteenbeeck, Ilse Michiels, Ingrid Van Steenberge, Noëlla D'hooghe, Heidi Pittomvils, Ellen De Rijck, Liesbet Serneels, Farida Tierens, Stella Beckx, Gert Heylen, Lieve De Bondt, Gunther Dereze, Bart Lemmens, Tessa Heylighen, Maarten Mommaerts en Ilse Vervloesem

Artikel 1:

De toekenning van de straatnaam 'Felix Van Rooststraat' aan de doodlopende weg die aanvangt aan de Hogeweg en die toegang geeft tot de woningen van de verkaveling wordt principieel goedgekeurd.

Artikel 2:

Het college van burgemeester en schepenen wordt belast met het openbaar onderzoek.

 

Publicatiedatum: 29/01/2025
Overzicht punten

Openbare zitting van 26 november 2024

 

5. Bekrachtiging besluit van de burgemeester van 26 september 2024 - Politieverordening tot instelling van een voetbalperimeter bij de thuiswedstrijden van voetbalclub Sportief Rotselaar voor het voetbalseizoen 2024-2025

 

Voorgeschiedenis

         Besluit van de burgemeester van 26 september 2024

Er wordt een politieverordening opgesteld door de burgemeester om een voetbalperimeter in te stellen bij thuiswedstrijden van voetbalclub Sportief Rotselaar voor het voetbalseizoen 2024-2025

 

Juridische gronden

         Artikel 134 §1 en 135 §2 van de nieuwe gemeentewet

De burgemeester kan dringende politieverordeningen maken in geval van ernstige stoornis van openbare rust waarbij uitstel gevaar kan opleveren voor de inwoners. De politieverordening dient bekrachtigd te worden op de eerstvolgende vergadering van de gemeenteraad.

 

Feiten, context en argumentatie

         De burgemeester maakt op 26 september 2024 bij hoogdringendheid onderstaande politieverordening om een voetbalperimeter in te stellen bij thuiswedstrijden van voetbalclub Sportief Rotselaar voor het voetbalseizoen 2024-2025.

         De politieverordening werd bij hoogdringendheid opgesteld gezien de eerste thuiswedstrijd van Sportief Rotselaar plaatsvindt op 5 oktober 2024.

         De politieverordening dient bekrachtigd te worden op de eerstvolgende gemeenteraad.

 

Politieverordening tot instelling van een voetbalperimeter bij thuiswedstrijden van voetbalclub Sportief Rotselaar voor het voetbalseizoen 2024-2025

 

Feiten en context

         In het domein van Sportoase De Toren Rotselaar worden wedstrijden gespeeld binnen het kader van de competitie van de afdeling Derde Amateur, de bekercompetitie (Croky Cup) en vriendschappelijke wedstrijden.

         Deze wedstrijden vallen onder het toepassingsgebied van Titel III (feiten die het verloop van een wedstrijd kunnen verstoren - luik inbreuken supporters) van de wet betreffende de veiligheid bij voetbalwedstrijden

         Om de openbare veiligheid en rust te garanderen zijn bijgevolg evenwichtige maatregelen nodig.

 

Juridische gronden

         Artikelen 19 tot en met 24 van de wet van 21 december 1998 betreffende de veiligheid bij voetbalwedstrijden

         Wet van 24 juni 2013 betreffende de gemeentelijke administratieve sancties

         Artikelen 119, 119bis, 134 §1 en 135 §2 van de Nieuwe Gemeentewet

         De burgemeester kan dringende maatregelen nemen ter vrijwaring van de openbare rust en veiligheid, waarbij het geringste uitstel gevaar of schade zou kunnen opleveren voor de inwoners. Deze verordeningen worden op de eerstvolgende gemeenteraad bekrachtigd.

         Artikel 31 van de wet van 5 augustus 1992 op het politieambt

 

Argumentatie

         Deze voetbalwedstrijden gaan veelal gepaard met een grote volkstoeloop waardoor de openbare veiligheid en rust ernstig in het gedrang kunnen komen.

         Deze wedstrijden houden mogelijk een risico in voor de openbare veiligheid en rust, hetzij door de aard van de bezoekende supporters, hetzij door rivaliteit tussen beide supporterskernen, hetzij door het sportieve belang van de wedstrijd.

         Deze voetbalwedstrijden vormen een aantrekkingspool voor supporters met een risicoprofiel, die zich ter plaatse begeven met als hoofddoel het creëren van problemen en het aansturen op een confrontatie tussen beide supportersgroepen.

         De gemeente heeft als taak om ten behoeve van haar inwoners te voorzien in een goede politie, door het tegengaan van inbreuken op de openbare rust, zoals vechtpartijen en twisten met volkstoeloop in de openbare ruimte, tumult verwekken in openbare plaatsen, nachtlawaai en nachtelijke samenscholing die de rust van inwoners verstoren, en door het handhaven van de orde op plaatsen waar veel mensen samenkomen.

         Er hebben zich in het verleden nog geen problemen gesteld in het kader van de openbare veiligheid en rust bij thuiswedstrijden van Sportief Rotselaar.

         Er zijn geen supporters van Sportief Rotselaar gekend met een stadionverbod.

         In het domein van Sportoase De Toren kunnen er gelijktijdig met de thuiswedstrijden van het eerste elftal van Sportief Rotselaar nog andere evenementen plaatsvinden.

         Het is derhalve noodzakelijk om voor de buurt, de bezoekers en de gebruikers van het domein, alle nuttige en evenwichtige maatregelen te nemen om de gebeurlijke verstoring van de openbare orde door deze voetbalwedstrijden te voorkomen en hiervoor een politieverordening op te stellen.

         Vermits de eerstvolgende thuiswedstrijd van Sportief Rotselaar op 5 oktober plaatsvindt, dient er bij hoogdringendheid een politieverordening door de burgemeester te worden gemaakt, die ter bekrachtiging op de eerstvolgende gemeenteraad wordt voorgelegd.

 

Bijlage

         Plan met aanduiding van de voetbalperimeter

 

Besluit

Artikel 1:

Ter gelegenheid van de thuiswedstrijden van het eerste elftal van voetbalclub Sportief Rotselaar wordt een voetbalperimeter in plaats gesteld. Deze voetbalperimeter is van kracht van 1,5 uur voor aanvang van de wedstrijd tot 1,5 uur na afloop van de wedstrijd. Deze voetbalperimeter wordt digitaal afgebakend door lijnen met nummering op het plan in bijlage:

De wegel die leidt van de parking naar de voetbalvelden.

De fysieke scheiding van de zijkant van het B-terrein, zijnde taverne Sportoase.

De achterzijde van het gebouw/taverne Sportoase, waarbij de doorgang van de Finse piste in de richting van de Torenhoflaan gevrijwaard blijft, gevolgd door de fysieke scheiding van de achterzijde van het A-terrein (zijde skateterrein).

De fysieke scheiding van de zijkant van het A-terrein (zijnde Hof van Waterdijkpad).

De fysieke scheiding van de achterzijde van het A-terrein (zijde Torenstraat).

Artikel 2:

Onverminderd de toepassing van artikel 21 van de wet van 21 december 1998 betreffende de veiligheid bij voetbalwedstrijden, is de aanwezigheid, omwille bij thuiswedstrijden van het eerste elftal van Sportief Rotselaar, van personen die het voorwerp uitmaken van een burgerrechtelijk stadionverbod, een administratief stadionverbod, een gerechtelijk stadionverbod of een stadionverbod als beveiligingsmaatregel, strikt verboden binnen deze voetbalperimeter op de dag en de tijdstippen zoals bepaald in artikel 1 van dit besluit.

Personen met een stadionverbod die zich, omwille van en ter gelegenheid van deze thuiswedstrijden binnen de voetbalmerimeter bevinden, kunnen door de politie verwijderd worden en/of bestuurlijk aangehouden worden overeenkomstig de modaliteiten vervat in artikel 31 van de wet van 5 augustus 1992 op het politieambt.

Artikel 3:

Personen met een stadionverbod die zich tijdens de voetbalwedstrijden van het eerste elftal van Sportief Rotselaar op de dag en tijdstippen zoals vermeld in artikel 1 van dit besluit, bevinden in de publieke ruimte binnen de voetbalperimeter of binnen de openbare gedeelten van het gebouw van Sportoase, kunnen door de politie worden verwijderd en/of bestuurlijk aangehouden worden overeenkomstig de modaliteiten vervat in artikel 31 van de wet van 5 augustus 1992 op het politieambt.

Artikel 4:

Volgende gedragingen zijn eveneens verboden binnen de perimeter:

         Opzettelijk gooien met voorwerpen.

         Weigeren het veiligheidspersoneel te gehoorzamen.

         Betreden van plaatsen die niet voor het publiek toegankelijk zijn.

         Bezit en/of gebruik van pyrotechnisch materiaal.

         Dragen van kledij bedoeld om niet identificeerbaar te zijn.

Artikel 5:

Deze verordening is van toepassing op alle thuiswedstrijden gespeeld door het eerste elftal van Sportief Rotselaar tijdens het voetbalseizoen 2024-2025.

Artikel 6:

De gemeenteraad geeft opdracht aan politiezone BRT om deze politieverordening te betekenen aan de coöperatieve vennootschap Sportief Rotselaar.

Artikel 7:

Sportief Rotselaar is verplicht om de in deze politieverordening opgelegde maatregelen aantoonbaar bekend te maken aan hun supporters.

Artikel 8:

Deze verordening wordt bekendgemaakt overeenkomstig artikel 286 van het decreet lokaal bestuur.

Artikel 9:

Inbreuken op de bepalingen van deze politieverordening kunnen gestraft worden met een correctionele of politiestraf.

Artikel 10:

Een afschrift van deze politieverordening wordt overgemaakt aan de Bestendige Deputatie van de Provincieraad van Vlaams-Brabant en aan de Griffies van de Rechtbank van Eerste Aanleg en de Politierechtbank te Leuven.

Artikel 11:

Dit besluit wordt ter bekrachtiging voorgelegd op de eerstvolgende gemeenteraad.

 

Besluit

 

Na beraadslaging,

20 stemmen voor: Jelle Wouters, Werner Mertens, Bart De Vos, Patrick Vervoort, Nele Demuynck, Piet De Bruyn, Christel Hendrix, Frans Vansteenbeeck, Ilse Michiels, Ingrid Van Steenberge, Noëlla D'hooghe, Heidi Pittomvils, Ellen De Rijck, Farida Tierens, Stella Beckx, Gert Heylen, Lieve De Bondt, Gunther Dereze, Tessa Heylighen en Maarten Mommaerts

3 onthoudingen: Liesbet Serneels, Bart Lemmens en Ilse Vervloesem

Enig artikel:

De gemeenteraad bekrachtigt het besluit van de burgemeester van 26 september 2024 houdende het instellen van een voetbalperimeter bij thuiswedstrijden van voetbalclub Sportief Rotselaar voor het voetbalseizoen 2024-2025.

 

Publicatiedatum: 29/01/2025
Overzicht punten

Openbare zitting van 26 november 2024

 

6. Aanpassing factor prijssubsidie boeken - december 2024 en vanaf januari 2025

 

Voorgeschiedenis

         Volgens artikel 9 van de beheersovereenkomst tussen de gemeente Rotselaar en het Autonoom Gemeentebedrijf Rotselaar, goedgekeurd door de raad van bestuur van 16 december 2019 en de gemeenteraad van 17 december 2019, kan de gemeente bij de toepassing van prijssubsidies een factor bepalen die als prijssubsidie wordt toegepast op de geldende tarieven om op die manier het autonoom gemeentebedrijf (AGB) rendabel te laten zijn.

 

Feiten en context

         De gemeente Rotselaar garandeert het winstoogmerk van het AGB Rotselaar door gebruik te maken van een prijssubsidie.

         De prijssubsidie is gelijk aan het aantal ontleende boeken van de bibliotheek, te vermenigvuldigen met de prijsfactor.

         De bepaling van de prijsfactor gebeurt in functie van het geraamde gecorrigeerde exploitatiesaldo van de dienst vrije tijd.

 

Juridische gronden

         Decreet lokaal bestuur van 22 december 2017

         Artikel 9 van de beheersovereenkomst tussen de gemeente Rotselaar en het Autonoom Gemeentebedrijf Rotselaar, goedgekeurd door de raad van bestuur van 16 december 2019 en de gemeenteraad van 17 december 2019

 

Argumentatie

         De nieuwe berekeningswijze van de prijssubsidie boeken past in de optimalisatieoefening van het beheer van AGB Rotselaar waarbij een winst wordt nagestreefd.

 

Financiële gevolgen

        Het autonoom gemeentebedrijf Rotselaar zal vanaf de maand december 2024 bij het opmaken van de maandelijkse factuur een prijsfactor hanteren van 27,86 euro/boek exclusief btw .

        Het autonoom gemeentebedrijf Rotselaar zal vanaf de maand januari 2025 en tot de volgende herziening bij het opmaken van de maandelijkse factuur een prijsfactor hanteren van 0,03 euro/boek exclusief btw.

 

Besluit

 

Na beraadslaging,

20 stemmen voor: Jelle Wouters, Werner Mertens, Bart De Vos, Patrick Vervoort, Nele Demuynck, Piet De Bruyn, Frans Vansteenbeeck, Ilse Michiels, Ingrid Van Steenberge, Noëlla D'hooghe, Ellen De Rijck, Liesbet Serneels, Farida Tierens, Gert Heylen, Lieve De Bondt, Gunther Dereze, Bart Lemmens, Tessa Heylighen, Maarten Mommaerts en Ilse Vervloesem

3 onthoudingen: Christel Hendrix, Heidi Pittomvils en Stella Beckx

Artikel 1:

De gemeenteraad gaat akkoord met de voorgestelde berekeningswijze van de factor die gebruikt zal worden voor het bepalen van de prijssubsidie boeken voor december 2024 enerzijds en vanaf januari 2025 anderzijds.

Artikel 2:

De gemeenteraad keurt de prijssubsidie van 27,86 euro excl btw per boek goed vanaf 1 december 2024.

Artikel 3:

De gemeenteraad keurt de prijssubsidie van 0,03 euro excl btw per boek goed vanaf 1 januari 2025.

 

Publicatiedatum: 29/01/2025
Overzicht punten

Openbare zitting van 26 november 2024

 

7. Aanpassing van het meerjarenplan 2020-2025 (2024.01) van het autonoom gemeentebedrijf Rotselaar - goedkeuring

 

Voorgeschiedenis

         Besluit van de gemeenteraad van 17 december 2019

De gemeenteraad keurt het meerjarenplan 2020-2025 van het autonoom gemeentebedrijf goed.

         Besluit van de gemeenteraad van 15 december 2020

De gemeenteraad keurt de wijziging van het meerjarenplan 2020-2025 (2020.01) van het autonoom gemeentebedrijf goed.

         Besluit van de gemeenteraad van 21 december 2021

De gemeenteraad keurt de wijziging van het meerjarenplan 2020-2025 (2021.01) van het autonoom gemeentebedrijf goed.

         Besluit van de gemeenteraad van 20 december 2022

De gemeenteraad keurt de aanpassing van het meerjarenplan 2020-2025 (2022.01) van het autonoom gemeentebedrijf goed.

        Besluit van de gemeenteraad van 19 december 2023
De gemeenteraad keurt de aanpassing van het meerjarenplan 2020-2025 (2023.01) van het autonoom gemeentebedrijf goed.

         Raadscommissie Financiën van 19 november 2024

De commissie bespreekt de voorontwerpen van de aanpassing van het meerjarenplan 2020-2025 (2024.01) van het lokaal bestuur en het autonoom gemeentebedrijf Rotselaar.

 

Feiten, context en argumentatie

         Nadat een beleidsrapport van het autonoom gemeentebedrijf is vastgesteld door haar raad van bestuur, wordt het ter goedkeuring voorgelegd aan de gemeenteraad.

         De aanpassing van het meerjarenplan werd opgemaakt in samenwerking met de administratie en het bestuur. Alle diensten werkten hier aan mee.

         De aanpassing van het meerjarenplan bestaat uit 3 onderdelen:

         De aanpassingen van de strategische nota: de doelstellingen, actieplannen en acties, met een inhoudelijke toelichting per actie.

         De financiële nota bestaat uit de wettelijk opgelegde schema’s:

         het aangepast financieel doelstellingenplan (schema M1)

         de aangepaste staat van het financieel evenwicht (schema M2), met betrekking tot de evenwichtsvoorwaarden

         het aangepast overzicht van de kredieten (M3)

         De aangepaste toelichting bestaande uit:

         het overzicht van de ontvangsten en uitgaven naar functionele aard (T1)

         het overzicht van de ontvangsten en uitgaven naar economische aard (T2)

         de investeringsprojecten (T3)

         de evolutie van de financiële schulden (T4)

         de motivering van de wijzigingen van het meerjarenplan

         een opsomming van de financiële risico's

         de beschrijving van grondslagen en assumpties die gehanteerd werden voor de opmaak van het aangepaste meerjarenplan en de wijzigingen daarvan ten opzichte van het vorige beleidsrapport

         de verwijzing naar de documentatie

 

Juridische gronden

         Artikel 249 t.e.m. 257, 285 §1, 286 §1, 3° en 4°, 287 en 330 van het decreet lokaal bestuur van 22 december 2017.

         Besluit van de Vlaamse Regering van 30 maart 2018 over de beleids- en beheerscyclus van de lokale besturen (BVR BBC).

         Ministerieel besluit van 26 juni 2018 tot vaststelling van de modellen en nadere voorschriften van de beleidsrapporten, de rekeningstelsels en de digitale rapportering van de beleids- en beheerscyclus van de lokale en provinciale besturen.

         Omzendbrief KB/ABB 2019/4 van 3 mei 2019 betreffende de strategische meerjarenplannen 2020-2025 van de lokale en provinciale besturen volgens de beleids- en beheerscyclus.

        Omzendbrief KBBJ/ABB 2020/3 van 18 september 2020 betreffende de aanpassing van de meerjarenplannen 2020-2025 van de lokale en provinciale besturen volgens de beleids- en beheerscyclus.

 

Besluit

 

Na beraadslaging,

17 stemmen voor: Jelle Wouters, Werner Mertens, Bart De Vos, Patrick Vervoort, Nele Demuynck, Piet De Bruyn, Frans Vansteenbeeck, Ilse Michiels, Noëlla D'hooghe, Ellen De Rijck, Liesbet Serneels, Gert Heylen, Lieve De Bondt, Gunther Dereze, Bart Lemmens, Tessa Heylighen en Ilse Vervloesem

6 onthoudingen: Christel Hendrix, Ingrid Van Steenberge, Heidi Pittomvils, Farida Tierens, Stella Beckx en Maarten Mommaerts

Artikel 1:

De gemeenteraad keurt de aanpassing van het meerjarenplan 2020-2025 (2024.01) van het autonoom gemeentebedrijf Rotselaar goed, met infra vermelde financiële kerncijfers (financieel evenwicht), zoals vastgesteld door de raad van bestuur van het autonoom gemeentebedrijf.

 

Beschikbaar

budgettair resultaat

Autofinancieringsmarge

Gecorrigeerde autofinancieringsmarge

2020 (JR)

209.677

139.328

-346.888

2021 (JR)

15.304

-191.447

-628.710

2022 (JR)

24.095

10.135

-434.759

2023 (JR)

127.901

103.806

-286.634

2024

128.131

229

-401.151

2025

249.328

121.197

-243.907

(2026)

308.872

59.544

-273.960

(2027)

368.415

59.543

-223.421

Artikel 2:

De aanpassing van het meerjarenplan 2020-2025 (2024.01) wordt, samen met de bijlagen, in digitale vorm aan de toezichthoudende overheid bezorgd.

 

Publicatiedatum: 29/01/2025
Overzicht punten

Openbare zitting van 26 november 2024

 

8. Aanpassing van het meerjarenplan 2020-2025 (2024.01) van de gemeente - vaststelling

 

Voorgeschiedenis

         Besluit van de gemeenteraad van 17 december 2019

De gemeenteraad stelt het meerjarenplan 2020-2025 vast.

         Besluit van de gemeenteraad van 15 december 2020

De gemeenteraad stelt het meerjarenplan 2020-2025 (2020.01) vast.

         Besluit van de gemeenteraad van 21 december 2021

De gemeenteraad stelt het meerjarenplan 2020-2025 (2021.01) vast.

         Besluit van de gemeenteraad van 20 december 2022

De gemeenteraad stelt het meerjarenplan 2020-2025 (2022.01) vast.

        Besluit van de gemeenteraad van 19 december 2023
De gemeenteraad stelt het meerjarenplan 2020-2025 (2023.01) vast.

         Raadscommissie Financiën van 19 november 2024

De commissie bespreekt de voorontwerpen van de aanpassing van het meerjarenplan 2020-2025 (2024.01) van het lokaal bestuur en het autonoom gemeentebedrijf Rotselaar.

 

Feiten en context

         De gemeenteraad en de raad voor maatschappelijk welzijn stemmen elk over hun deel van het meerjarenplan. Nadat de raden zo het meerjarenplan elk voor hun deel hebben vastgesteld, keurt de gemeenteraad het deel van het beleidsrapport zoals vastgesteld door de raad voor maatschappelijk welzijn goed. Door die goedkeuring wordt het beleidsrapport in zijn geheel geacht definitief vastgesteld te zijn.

         De aanpassing van het meerjarenplan werd opgemaakt in samenwerking met de administratie en het bestuur. Alle diensten werkten hier aan mee.

         De aanpassing van het meerjarenplan bestaat uit 3 onderdelen:

         De aanpassingen van de strategische nota: de doelstellingen, actieplannen en acties, met een inhoudelijke toelichting per actie.

         De financiële nota bestaat uit de wettelijk opgelegde schema’s:

         het aangepast financieel doelstellingenplan (schema M1)

         de aangepaste staat van het financieel evenwicht (schema M2), met betrekking tot de evenwichtsvoorwaarden

         het aangepast overzicht van de kredieten (M3)

         De aangepaste toelichting bestaande uit:

         het overzicht van de ontvangsten en uitgaven naar functionele aard (T1)

         het overzicht van de ontvangsten en uitgaven naar economische aard (T2)

         de investeringsprojecten (T3)

         de evolutie van de financiële schulden (T4)

         de motivering van de wijzigingen van het meerjarenplan

         een opsomming van de financiële risico's

         de beschrijving van grondslagen en assumpties die gehanteerd werden voor de opmaak van het aangepaste meerjarenplan en de wijzigingen daarvan ten opzichte van het vorige beleidsrapport

         de verwijzing naar de documentatie

 

Juridische gronden

         Artikel 249 t.e.m. 257, 285 §1, 286 §1, 3° en 4°, 287 en 330 van het decreet lokaal bestuur van 22 december 2017.

         Besluit van de Vlaamse Regering van 30 maart 2018 over de beleids- en beheerscyclus van de lokale besturen (BVR BBC).

         Ministerieel besluit van 26 juni 2018 tot vaststelling van de modellen en nadere voorschriften van de beleidsrapporten, de rekeningstelsels en de digitale rapportering van de beleids- en beheerscyclus van de lokale en provinciale besturen.

         Omzendbrief KB/ABB 2019/4 van 3 mei 2019 betreffende de strategische meerjarenplannen 2020-2025 van de lokale en provinciale besturen volgens de beleids- en beheerscyclus.

        Omzendbrief KBBJ/ABB 2020/3 van 18 september 2020 betreffende de aanpassing van de meerjarenplannen 2020-2025 van de lokale en provinciale besturen volgens de beleids- en beheerscyclus.

 

Besluit

 

Na beraadslaging,

18 stemmen voor: Jelle Wouters, Werner Mertens, Bart De Vos, Patrick Vervoort, Nele Demuynck, Piet De Bruyn, Frans Vansteenbeeck, Ilse Michiels, Noëlla D'hooghe, Ellen De Rijck, Liesbet Serneels, Farida Tierens, Gert Heylen, Lieve De Bondt, Gunther Dereze, Bart Lemmens, Tessa Heylighen en Ilse Vervloesem

5 onthoudingen: Christel Hendrix, Ingrid Van Steenberge, Heidi Pittomvils, Stella Beckx en Maarten Mommaerts

Artikel 1:

De gemeenteraad stelt haar deel van de aanpassing van het meerjarenplan 2020-2025 (2024.01) vast, met infra vermelde financiële kerncijfers (financieel evenwicht).

 

Beschikbaar

budgettair resultaat

Autofinancieringsmarge

Gecorrigeerde

autofinancieringsmarge

2020 (JR)

6.099.814

910.978

1.163.597

2021 (JR)

5.092.145

1.335.888

1.689.746

2022 (JR)

3.534.311

788.316

1.259.074

2023 (JR)

7.021.704

3.572.687

4.309.497

2024

2.129.468

589.491

1.226.403

2025

226.333

852.684

1.432.756

(2026)

390.880

1.175.429

2.024.545

(2027)

555.426

1.175.429

2.220.370

Artikel 2:

Dit besluit wordt, samen met de bijlagen, in digitale vorm aan de toezichthoudende overheid overgemaakt.

 

Publicatiedatum: 29/01/2025
Overzicht punten

Openbare zitting van 26 november 2024

 

9. Aanpassing van het meerjarenplan 2020-2025 (2024.01) van het gedeelte OCMW - goedkeuring en definitieve vaststelling gemeente/OCMW

 

Voorgeschiedenis

         Besluit van de gemeenteraad van 17 december 2019

De gemeenteraad keurt het meerjarenplan 2020-2025 goed voor het gedeelte OCMW Rotselaar.

         Besluit van de gemeenteraad van 15 december 2020

De gemeenteraad keurt de wijziging van het meerjarenplan 2020-2025 (2020.01) goed voor het gedeelte OCMW Rotselaar.

         Besluit van de gemeenteraad van 21 december 2021

De gemeenteraad keurt de wijziging van het meerjarenplan 2020-2025 (2021.01) goed voor het gedeelte OCMW Rotselaar.

         Besluit van de gemeenteraad van 20 december 2022

De gemeenteraad keurt de wijziging van het meerjarenplan 2020-2025 (2022.01) goed voor het gedeelte OCMW Rotselaar.

        Besluit van de gemeenteraad van 19 december 2023
De gemeenteraad keurt de wijziging van het meerjarenplan 2020-2025 (2023.01) goed voor het gedeelte OCMW Rotselaar.

         Raadscommissie Financiën van 19 november 2024

De commissie bespreekt de voorontwerpen van de aanpassing van het meerjarenplan 2020-2025 (2024.01) van het lokaal bestuur en het autonoom gemeentebedrijf Rotselaar.

 

Feiten en context

         De gemeenteraad en de raad voor maatschappelijk welzijn stemmen elk over hun deel van het meerjarenplan. Nadat de raden zo het meerjarenplan elk voor hun deel hebben vastgesteld, keurt de gemeenteraad het deel van het beleidsrapport zoals vastgesteld door de raad voor maatschappelijk welzijn goed. Door die goedkeuring wordt het beleidsrapport in zijn geheel geacht definitief vastgesteld te zijn.

         De aanpassing van het meerjarenplan werd opgemaakt in samenwerking met de administratie en het bestuur. Alle diensten werkten hier aan mee.

         De aanpassing van het meerjarenplan bestaat uit 3 onderdelen:

         De aanpassingen van de strategische nota: de doelstellingen, actieplannen en acties, met een inhoudelijke toelichting per actie.

         De financiële nota bestaat uit de wettelijk opgelegde schema’s:

         het aangepast financieel doelstellingenplan (schema M1)

         de aangepaste staat van het financieel evenwicht (schema M2), met betrekking tot de evenwichtsvoorwaarden

         het aangepast overzicht van de kredieten (M3)

         De aangepaste toelichting bestaande uit:

         het overzicht van de ontvangsten en uitgaven naar functionele aard (T1)

         het overzicht van de ontvangsten en uitgaven naar economische aard (T2)

         de investeringsprojecten (T3)

         de evolutie van de financiële schulden (T4)

         de motivering van de wijzigingen van het meerjarenplan

         een opsomming van de financiële risico's

         de beschrijving van grondslagen en assumpties die gehanteerd werden voor de opmaak van het aangepaste meerjarenplan en de wijzigingen daarvan ten opzichte van het vorige beleidsrapport

         de verwijzing naar de documentatie

 

Juridische gronden

         Artikel 249 t.e.m. 257, 285 §1, 286 §1, 3° en 4°, 287 en 330 van het decreet lokaal

bestuur van 22 december 2017.

         Besluit van de Vlaamse Regering van 30 maart 2018 over de beleids- en beheerscyclus van de lokale besturen (BVR BBC).

         Ministerieel besluit van 26 juni 2018 tot vaststelling van de modellen en nadere voorschriften van de beleidsrapporten, de rekeningstelsels en de digitale rapportering van de beleids- en beheerscyclus van de lokale en provinciale besturen.

         Omzendbrief KB/ABB 2019/4 van 3 mei 2019 betreffende de strategische meerjarenplannen 2020-2025 van de lokale en provinciale besturen volgens de beleids- en beheerscyclus.

        Omzendbrief KBBJ/ABB 2020/3 van 18 september 2020 betreffende de aanpassing van de meerjarenplannen 2020-2025 van de lokale en provinciale besturen volgens de beleids- en beheerscyclus.

 

Besluit

 

Na beraadslaging,

17 stemmen voor: Jelle Wouters, Werner Mertens, Bart De Vos, Patrick Vervoort, Nele Demuynck, Piet De Bruyn, Frans Vansteenbeeck, Ilse Michiels, Noëlla D'hooghe, Ellen De Rijck, Liesbet Serneels, Gert Heylen, Lieve De Bondt, Gunther Dereze, Bart Lemmens, Tessa Heylighen en Ilse Vervloesem

6 onthoudingen: Christel Hendrix, Ingrid Van Steenberge, Heidi Pittomvils, Farida Tierens, Stella Beckx en Maarten Mommaerts

Artikel 1:

De gemeenteraad keurt de aanpassing van het deel van het meerjarenplan 2020-2025 (2024.01) van het openbaar centrum voor maatschappelijk welzijn goed, met infra vermelde financiële kerncijfers (financieel evenwicht), zoals vastgesteld door de raad voor maatschappelijk welzijn.

Hierdoor is de aanpassing van het meerjarenplan 2020-2025 (2024.01) in zijn geheel definitief vastgesteld.

Gemeente en OCMW:

 

Beschikbaar

budgettair resultaat

Autofinancieringsmarge

Gecorrigeerde

autofinancieringsmarge

2020 (JR)

6.099.814

910.978

1.163.597

2021 (JR)

5.092.145

1.335.888

1.689.746

2022 (JR)

3.534.311

788.316

1.259.074

2023 (JR)

7.021.704

3.572.687

4.309.497

2024

2.129.468

589.491

1.226.403

2025

226.333

852.684

1.432.756

(2026)

390.880

1.175.429

2.024.545

(2027)

555.426

1.175.429

2.220.370

Artikel 2:

Dit besluit wordt, samen met de bijlagen, in digitale vorm aan de toezichthoudende overheid overgemaakt.

 

Publicatiedatum: 29/01/2025
Overzicht punten

Openbare zitting van 26 november 2024

 

10. Jaarrekening 2023 - Centraal Kerkbestuur Rotselaar en Centraal Kerkbestuur Tremelo (parochie Ninde) - advies

 

Feiten en context

         Het Centraal Kerkbestuur van Rotselaar en van Tremelo dienden voor 1 mei 2024 de jaarrekeningen 2023 in, betreffende de kerkfabrieken.

         Het gemeentebestuur past de tekorten bij van de exploitatie van de kerkfabrieken en draagt bij in de investeringen in de gebouwen van de eredienst.

         De gemeente Rotselaar heeft een aantal kerken (Rotselaar, Heikant, Werchter, Wezemaal, Ninde, Evangelische Kerk Leuven) waar ze eventueel tekorten van exploitatie/investeringen moet bijpassen.

         In de parochie Heilige Damiaan van Molokaï (Tremelo-Ninde) betalen drie gemeenten de explotiatietoelage: Tremelo (50%), Keerbergen (28,58%) en Rotselaar (21,42 %).

         De gemeente Rotselaar betaalde voor 2023 een exploitatietoelage aan Heikant (16.914,26 €) en Ninde (3.655,77 €). Er werd geen investeringstoelage betaald.

 

Kerkfabriek

Exploitatie

Toelage 2023

Exploitatie

Resultaat 2023

Gecumuleerd

Investeringen

Toelage 2023

Investeringen

Resultaat 2023

Gecumuleerd

Sint-Pieter

(Rotselaar)

 

0 €

 

- 10.319,95 €

 

0 €

  

81. 351,97 €

O.L.V. van Altijddurende Bijstand (Heikant)

 

 

16.914,26 €

 

 

405,92 €

 

 

0 €

 

 

0 €

Sint-Jan Baptist (Werchter)

 

0 €

 

25.240,93 €

 

0 €

 

97.064,10 €

Sint-Martinus (Wezemaal)

 

0 €

 

14.379,95 €

 

0 €

 

24.402,72 €

Heilige Damiaan van Molokaii (Ninde)

 

1.910,00 €*

 

- 14.414,66 €

 

0 €

 

68.408,31 €

* in totaal betaalde Rotselaar 3.655,77 € als exploitatietoelage voor 2023. De overige 1.745,77 € zal in de exploitatietoelagen van jaarrekening 2024 van de parochie van Ninde vermeld worden.

 

Juridische gronden

         Het decreet lokaal bestuur van 22 december 2017.

         Artikel 52/1, §1 en 55, §2 van het decreet van 7 mei 2004 betreffende de materiële organisatie en werking van de erkende erediensten.

De rekeningen zijn onderworpen aan het advies van de gemeenteraad. De gemeentebesturen passen de tekorten bij van de exploitatie van de kerkfabrieken en dragen bij in de investeringen in de gebouwen van de eredienst.

 

Argumentatie

         De decretale bepalingen betreffende de kerkbesturen bepalen dat de gemeenteraad advies moet uitbrengen over de ingediende jaarrekening 2023 van de kerkfabriek van Sint-Pieter (Centrum-Rotselaar), O.L.V. van Altijddurende Bijstand (Heikant), Sint-Jan Baptist (Werchter), Sint-Martinus (Wezemaal) en de Heilige Damiaan van Molokaï (Tremelo-Ninde).

         De jaarrekeningen 2023 passen in het goedgekeurde meerjarenplan 2020-2025 en/of in eventuele aanpassingen daarvan.

 

Besluit

 

Na beraadslaging,

18 stemmen voor: Jelle Wouters, Werner Mertens, Bart De Vos, Patrick Vervoort, Nele Demuynck, Piet De Bruyn, Christel Hendrix, Frans Vansteenbeeck, Ilse Michiels, Noëlla D'hooghe, Ellen De Rijck, Stella Beckx, Gert Heylen, Lieve De Bondt, Gunther Dereze, Bart Lemmens, Tessa Heylighen en Ilse Vervloesem

5 onthoudingen: Ingrid Van Steenberge, Heidi Pittomvils, Liesbet Serneels, Farida Tierens en Maarten Mommaerts

Artikel 1:

De gemeenteraad verleent gunstig advies aan de jaarrekeningen 2023 ingediend door het Centraal Kerkbestuur van Rotselaar voor de parochies Rotselaar, Heikant, Werchter en Wezemaal en door het Centraal Kerkbestuur Tremelo voor de parochie Ninde (Heilige Damiaan van Molokaï).

Artikel 2:

Dit advies wordt overgemaakt aan de kerkfabrieken en de provinciegouverneur.

 

Publicatiedatum: 29/01/2025
Overzicht punten

Openbare zitting van 26 november 2024

 

11. Intergemeentelijke samenwerking - Cipal dv - algemene vergadering van 7 november 2024 - bepalen mandaat vertegenwoordiger - bekrachtiging besluit college van burgemeester en schepenen van 21 oktober 2024

 

Voorgeschiedenis

         Besluit van de gemeenteraad van 26 februari 2019
Patrick Vervoort werd aangeduid als vertegenwoordiger van de gemeente Rotselaar in de algemene vergadering van Cipal dv voor de legislatuur van 2019-2024.

         Besluit van de gemeenteraad van 25 oktober 2022
Gert Heylen werd aangeduid als plaatsvervangend vertegenwoordiger van de gemeente Rotselaar in de algemene vergadering van Cipal dv voor de legislatuur van 2019-2024

 

Feiten en context

         De gemeente Rotselaar is aangesloten bij de dienstverlenende vereniging Cipal dv.

         Op 13 september 2024 stuurde Cipal dv een e-mail met oproeping voor de algemene vergadering van 7 november 2024 met bijhorende agenda en documenten.

         Op 7 november 2024 houdt Cipal dv een algemene vergadering met volgende agendapunten:

  1. Uittreding gemeente en OCMW Borsbeek uit Cipal dv naar aanleiding van de vrijwillige fusie van de gemeente Borsbeek met de stad Antwerpen
  2. Bespreking en goedkeuring van de begroting 2025
  3. Goedkeuring van het verslag, staande de vergadering

 

Juridische gronden

         Artikel 432, alinea 3 van het decreet over het lokaal bestuur van 22 december 2017
De vaststelling van het mandaat van de vertegenwoordiger wordt herhaald voor elke algemene vergadering.

 

Argumentatie

         Gelet op de hoogdringendheid bepaalde het college van burgemeester en schepenen bij besluit van 21 oktober 2024 het mandaat van de gemeentelijke vertegenwoordiger. Dit besluit wordt ter bekrachtiging aan de gemeenteraad voorgelegd.

 

Besluit

 

Na beraadslaging,

23 stemmen voor: Jelle Wouters, Werner Mertens, Bart De Vos, Patrick Vervoort, Nele Demuynck, Piet De Bruyn, Christel Hendrix, Frans Vansteenbeeck, Ilse Michiels, Ingrid Van Steenberge, Noëlla D'hooghe, Heidi Pittomvils, Ellen De Rijck, Liesbet Serneels, Farida Tierens, Stella Beckx, Gert Heylen, Lieve De Bondt, Gunther Dereze, Bart Lemmens, Tessa Heylighen, Maarten Mommaerts en Ilse Vervloesem

Enig artikel:

De gemeenteraad bekrachtigt het besluit van het college van burgemeester en schepenen van 21 oktober 2024 betreffende het mandaat van de gemeentelijke vertegenwoordiger op de algemene vergadering van Cipal dv die plaatsvond op 7 november 2024.

 

Publicatiedatum: 29/01/2025
Overzicht punten

Openbare zitting van 26 november 2024

 

12. Intergemeentelijke samenwerking - Iverlek - buitengewone algemene vergadering van 12 november 2024 - bepalen mandaat vertegenwoordiger - bekrachtiging besluit college van burgemeester en schepenen van 21 oktober 2024

 

Voorgeschiedenis

         Besluit van de gemeenteraad van 26 februari 2019
Patrick Vervoort werd aangeduid als vertegenwoordiger van de gemeente Rotselaar in de algemene vergadering van Iverlek voor de legislatuur van 2019-2024.

         Besluit van de gemeenteraad van 28 januari 2020
Gert Heylen werd aangeduid als plaatsvervangend vertegenwoordiger van de gemeente Rotselaar in de algemene vergadering van Iverlek voor de legislatuur 2019-2024

 

Feiten en context

         De gemeente Rotselaar is aangesloten bij de opdrachthoudende vereniging Iverlek.

         Op 17 september 2024 stuurde Iverlek een e-mail met oproeping voor de buitengewone algemene vergadering van 12 november 2024 met bijhorende agenda en documenten.

         Op 12 november 2024 houdt Iverlek een buitengewone algemene vergadering met volgende agendapunten:

  1. Bespreking in het kader van artikel 432 van het decreet over het lokaal bestuur van de te ontwikkelen activiteiten en de te volgen strategie voor het boekjaar 2025 alsook van de door de Raad van Bestuur opgestelde begroting 2025.
  2. Vaststelling uitkeringen overeenkomstig artikel 6:114 e.v. WVV.
  3. Desgevallend aanvaarding uitbreiding aansluiting gemeenten voor (neven)activiteiten.
  4. Statutaire benoemingen.
  5. Statutaire mededelingen.

 

Juridische gronden

         Artikel 432, alinea 3 van het decreet over het lokaal bestuur van 22 december 2017
De vaststelling van het mandaat van de vertegenwoordiger wordt herhaald voor elke algemene vergadering.

 

Argumentatie

         Gelet op de hoogdringendheid bepaalde het college van burgemeester en schepenen bij besluit van 21 oktober 2024 het mandaat van de gemeentelijke vertegenwoordiger. Dit besluit wordt ter bekrachtiging aan de gemeenteraad voorgelegd.

 

Besluit

 

Na beraadslaging,

23 stemmen voor: Jelle Wouters, Werner Mertens, Bart De Vos, Patrick Vervoort, Nele Demuynck, Piet De Bruyn, Christel Hendrix, Frans Vansteenbeeck, Ilse Michiels, Ingrid Van Steenberge, Noëlla D'hooghe, Heidi Pittomvils, Ellen De Rijck, Liesbet Serneels, Farida Tierens, Stella Beckx, Gert Heylen, Lieve De Bondt, Gunther Dereze, Bart Lemmens, Tessa Heylighen, Maarten Mommaerts en Ilse Vervloesem

Enig artikel:

De gemeenteraad bekrachtigt het besluit van het college van burgemeester en schepenen van 21 oktober 2024 betreffende het mandaat van de gemeentelijke vertegenwoordiger op de buitengewone algemene vergadering van Iverlek die plaatsvond op 12 november 2024.

 

Publicatiedatum: 29/01/2025
Overzicht punten

Openbare zitting van 26 november 2024

 

13. Intergemeentelijke samenwerking - EcoWerf - bijzondere algemene vergadering van 20 november 2024 - bepalen mandaat vertegenwoordiger - bekrachtiging besluit college van burgemeester en schepenen van 21 oktober 2024

 

Voorgeschiedenis

         Besluit van de gemeenteraad van 26 maart 2019
Frans Vansteenbeeck en Noëlla D'hooghe werden respectievelijk aangeduid als vertegenwoordiger en plaatsvervangend vertegenwoordiger van de gemeente Rotselaar in de algemene vergadering van EcoWerf voor de legislatuur van 2019-2024.

 

Feiten en context

         De gemeente Rotselaar is aangesloten bij de opdrachthoudende vereniging EcoWerf.

         Op 20 september 2024 stuurde EcoWerf een e-mail met oproeping voor de algemene vergadering van 20 november 2024 met bijhorende agenda en documenten.

         Op 20 november 2024 houdt EcoWerf een algemene vergadering met volgende agendapunten:

  1. Samenstelling bureau
  2. Goedkeuring verslag algemene vergadering d.d. 12/06/2024
  3. Activiteitenplan 2025
  4. Budgetten en werkingsbijdragen 2025
  5. Opvraging gemeentelijke bijdrage werkingskosten 2025 (statuten art. 15.2) - gemeentelijke bijdrage werkingskosten 2025 omzetten naar kapitaal (statuten art. 15.2)
  6. Overboeken onbeschikbare reserves naar beschikbare reserves
  7. Diversen
    7.1. Bestuurswissel raad van bestuur Tienen

 

Juridische gronden

         Artikel 432, alinea 3 van het decreet over het lokaal bestuur van 22 december 2017
De vaststelling van het mandaat van de vertegenwoordiger wordt herhaald voor elke algemene vergadering.

 

Argumentatie

         Gelet op de hoogdringendheid bepaalde het college van burgemeester en schepenen bij besluit van 21 oktober 2024 het mandaat van de gemeentelijke vertegenwoordiger. Dit besluit wordt ter bekrachtiging aan de gemeenteraad voorgelegd.

 

Besluit

 

Na beraadslaging,

23 stemmen voor: Jelle Wouters, Werner Mertens, Bart De Vos, Patrick Vervoort, Nele Demuynck, Piet De Bruyn, Christel Hendrix, Frans Vansteenbeeck, Ilse Michiels, Ingrid Van Steenberge, Noëlla D'hooghe, Heidi Pittomvils, Ellen De Rijck, Liesbet Serneels, Farida Tierens, Stella Beckx, Gert Heylen, Lieve De Bondt, Gunther Dereze, Bart Lemmens, Tessa Heylighen, Maarten Mommaerts en Ilse Vervloesem

Enig artikel:

De gemeenteraad bekrachtigt het besluit van het college van burgemeester en schepenen van 21 oktober 2024 betreffende het mandaat van de gemeentelijke vertegenwoordiger op de bijzondere algemene vergadering van EcoWerf die plaatsvond op 20 november 2024.

 

Publicatiedatum: 29/01/2025
Overzicht punten

Openbare zitting van 26 november 2024

 

14. Intergemeentelijke samenwerking - Hofheide - buitengewone algemene vergadering van 20 november 2024 - bepalen mandaat vertegenwoordiger - bekrachtiging besluit college van burgemeester en schepenen van 21 oktober 2024

 

Voorgeschiedenis

         Besluit van de gemeenteraad van 25 oktober 2022
Ilse Michiels en Ellen De Rijck werden respectievelijk aangeduid als vertegenwoordiger en plaatsvervangend vertegenwoordiger van de gemeente Rotselaar in de algemene vergadering van Hofheide voor de legislatuur van 2019-2024.

 

Feiten en context

         De gemeente Rotselaar is aangesloten bij de opdrachthoudende vereniging Hofheide.

         Op 20 september 2024 stuurde Hofheide een e-mail met oproeping voor de buitengewone algemene vergadering van 20 november 2024 met bijhorende agenda en documenten.

         Op 20 november 2024 houdt Hofheide een buitengewone algemene vergadering met volgende agendapunten:

  1. Goedkeuring van het verslag van de gewone algemene vergadering van 27 juni 2024
  2. Budget 2025 en meerjarenplanning
  3. Varia

 

Juridische gronden

         Artikel 432, alinea 3 van het decreet over het lokaal bestuur van 22 december 2017
De vaststelling van het mandaat van de vertegenwoordiger wordt herhaald voor elke algemene vergadering.

 

Argumentatie

         Gelet op de hoogdringendheid bepaalde het college van burgemeester en schepenen bij besluit van 21 oktober 2024 het mandaat van de gemeentelijke vertegenwoordiger. Dit besluit wordt ter bekrachtiging aan de gemeenteraad voorgelegd.

 

Besluit

 

Na beraadslaging,

23 stemmen voor: Jelle Wouters, Werner Mertens, Bart De Vos, Patrick Vervoort, Nele Demuynck, Piet De Bruyn, Christel Hendrix, Frans Vansteenbeeck, Ilse Michiels, Ingrid Van Steenberge, Noëlla D'hooghe, Heidi Pittomvils, Ellen De Rijck, Liesbet Serneels, Farida Tierens, Stella Beckx, Gert Heylen, Lieve De Bondt, Gunther Dereze, Bart Lemmens, Tessa Heylighen, Maarten Mommaerts en Ilse Vervloesem

Enig artikel:

De gemeenteraad bekrachtigt het besluit van het college van burgemeester en schepenen van 21 oktober 2024 betreffende het mandaat van de gemeentelijke vertegenwoordiger op de buitengewone algemene vergadering van Hofheide die plaatsvond op 20 november 2024.

 

Publicatiedatum: 29/01/2025
Overzicht punten

Openbare zitting van 26 november 2024

 

15. Intergemeentelijke samenwerking - Riobra - buitengewone algemene vergadering van 25 november 2024 - bepalen mandaat vertegenwoordiger - bekrachtiging besluit college van burgemeester en schepenen van 21 oktober 2024

 

Voorgeschiedenis

         Besluit van de gemeenteraad van 26 februari 2019
Ilse Michiels en Werner Mertens werden respectievelijk aangeduid als vertegenwoordiger en plaatsvervangend vertegenwoordiger van de gemeente Rotselaar in de algemene vergadering van Riobra voor de legislatuur van 2019-2024.

 

Feiten en context

         De gemeente Rotselaar is aangesloten bij de opdrachthoudende vereniging Riobra.

         Op 25 september 2024 stuurde Riobra een e- mail met oproeping voor de buitengewone algemene vergadering van 25 november 2024 met bijhorende agenda en documenten.

         Op 25 november 2024 houdt Riobra een buitengewone algemene vergadering met volgende agendapunten:

  1. Bespreking in het kader van artikel 432 van het decreet over het lokaal bestuur van de te ontwikkelen activiteiten en de te volgen strategie voor het boekjaar 2025 alsook van de door de Raad van Bestuur opgestelde begroting 2025
  2. Desgevallend aanvaarding uitbreiding aansluiting gemeenten voor (neven)activiteiten
  3. Statutaire benoemingen
  4. Statutaire mededelingen

 

Juridische gronden

         Artikel 432, alinea 3 van het decreet over het lokaal bestuur van 22 december 2017
De vaststelling van het mandaat van de vertegenwoordiger wordt herhaald voor elke algemene vergadering.

 

Argumentatie

        Gelet op de hoogdringendheid bepaalde het college van burgemeester en schepenen bij besluit van 21 oktober 2024 het mandaat van de gemeentelijke vertegenwoordiger. Dit besluit wordt ter bekrachtiging aan de gemeenteraad voorgelegd.

 

Besluit

 

Na beraadslaging,

23 stemmen voor: Jelle Wouters, Werner Mertens, Bart De Vos, Patrick Vervoort, Nele Demuynck, Piet De Bruyn, Christel Hendrix, Frans Vansteenbeeck, Ilse Michiels, Ingrid Van Steenberge, Noëlla D'hooghe, Heidi Pittomvils, Ellen De Rijck, Liesbet Serneels, Farida Tierens, Stella Beckx, Gert Heylen, Lieve De Bondt, Gunther Dereze, Bart Lemmens, Tessa Heylighen, Maarten Mommaerts en Ilse Vervloesem

Enig artikel:

De gemeenteraad bekrachtigt het besluit van het college van burgemeester en schepenen van 21 oktober 2024 betreffende het mandaat van de gemeentelijke vertegenwoordiger op de buitengewone algemene vergadering van Riobra die plaatsvond op 25 november 2024.

 

Publicatiedatum: 29/01/2025
Overzicht punten

Openbare zitting van 26 november 2024

 

16. Intergemeentelijke samenwerking - Interleuven - buitengewone algemene vergadering van 11 december 2024 - bepalen mandaat vertegenwoordiger - bekrachtiging besluit college van burgemeester en schepenen van 21 oktober 2024

 

Voorgeschiedenis

         Besluit van de gemeenteraad van 26 februari 2019
Ellen De Rijck en Ilse Michiels werden respectievelijk aangeduid als vertegenwoordiger en plaatsvervangend vertegenwoordiger van de gemeente Rotselaar in de algemene vergadering van Interleuven voor de legislatuur van 2019-2024.

 

Feiten en context

         De gemeente Rotselaar is aangesloten bij de opdrachthoudende vereniging Interleuven.

         Op 4 oktober 2024 stuurde Interleuven een e-mail met oproeping voor de buitengewone algemene vergadering van 11 december 2024 met bijhorende agenda en documenten.

         Op 11 december 2024 houdt Interleuven een buitengewone algemene vergadering met volgende agendapunten:

  1. Samenstelling van het bureau
  2. Goedkeuring verslag algemene vergadering d.d. 19 juni 2024
  3. Strategie en te ontwikkelen activiteiten 2025
  4. Begroting 2025
  5. Diversen

 

Juridische gronden

         Artikel 432, alinea 3 van het decreet over het lokaal bestuur van 22 december 2017
De vaststelling van het mandaat van de vertegenwoordiger wordt herhaald voor elke algemene vergadering.

 

Argumentatie

         Gelet op de hoogdringendheid bepaalde het college van burgemeester en schepenen bij besluit van 21 oktober 2024 het mandaat van de gemeentelijke vertegenwoordiger. Dit besluit wordt ter bekrachtiging aan de gemeenteraad voorgelegd.

 

Besluit

 

Na beraadslaging,

23 stemmen voor: Jelle Wouters, Werner Mertens, Bart De Vos, Patrick Vervoort, Nele Demuynck, Piet De Bruyn, Christel Hendrix, Frans Vansteenbeeck, Ilse Michiels, Ingrid Van Steenberge, Noëlla D'hooghe, Heidi Pittomvils, Ellen De Rijck, Liesbet Serneels, Farida Tierens, Stella Beckx, Gert Heylen, Lieve De Bondt, Gunther Dereze, Bart Lemmens, Tessa Heylighen, Maarten Mommaerts en Ilse Vervloesem

Enig artikel:

De gemeenteraad bekrachtigt het besluit van het college van burgemeester en schepenen van 21 oktober 2024 betreffende het mandaat van de gemeentelijke vertegenwoordiger op de buitengewone algemene vergadering van Interleuven die plaatsvond op 11 december 2024.

 

Publicatiedatum: 29/01/2025
Overzicht punten

Openbare zitting van 26 november 2024

 

17. Intergemeentelijke samenwerking - IGO div - algemene vergadering van 20 december 2024 - bepalen mandaat vertegenwoordiger

 

Voorgeschiedenis

         Besluit van de gemeenteraad van 25 oktober 2022
Patrick Vervoort werd aangeduid als vertegenwoordiger van de gemeente Rotselaar in de algemene vergadering van IGO div voor de legislatuur van 2019-2024.

 

Feiten en context

         De gemeente Rotselaar is aangesloten bij de dienstverlenende vereniging IGO div.

         Op 21 oktober 2024 stuurde IGO div een e-mail met oproeping voor de algemene vergadering van 20 december 2024 met bijhorende agenda en documenten.

         Op 20 december 2024 houdt IGO div een algemene vergadering met volgende agendapunten:

  1. Verslag algemene vergadering 21-06-2024
  2. Begroting 2025 (bijlage 1)
  3. Jaarprogramma en toelichting bij begroting 2025 (document 2)
  4. Toelichting bij de vernieuwing van de bestuursorganen (bijlage 3)
  5. Varia

 

Juridische gronden

         Artikel 432, alinea 3 van het decreet over het lokaal bestuur van 22 december 2017
De vaststelling van het mandaat van de vertegenwoordiger wordt herhaald voor elke algemene vergadering.

 

Argumentatie

         De hoger vermelde agendapunten kunnen worden goedgekeurd.

 

Besluit

 

Na beraadslaging,

23 stemmen voor: Jelle Wouters, Werner Mertens, Bart De Vos, Patrick Vervoort, Nele Demuynck, Piet De Bruyn, Christel Hendrix, Frans Vansteenbeeck, Ilse Michiels, Ingrid Van Steenberge, Noëlla D'hooghe, Heidi Pittomvils, Ellen De Rijck, Liesbet Serneels, Farida Tierens, Stella Beckx, Gert Heylen, Lieve De Bondt, Gunther Dereze, Bart Lemmens, Tessa Heylighen, Maarten Mommaerts en Ilse Vervloesem

Artikel 1:

De gemeenteraad gaat akkoord met de agendapunten van de algemene vergadering van IGO div van 20 december 2024.

Artikel 2:

De heer Patrick Vervoort, vertegenwoordiger in de algemene vergadering van IGO div of de plaatsvervanger, die zal deelnemen aan de algemene vergadering van 20 december 2024 (of iedere andere datum waarop deze uitgesteld of verdaagd zou worden), wordt gemandateerd om bovenvermelde agendapunten goed te keuren.

 

Publicatiedatum: 29/01/2025
Overzicht punten

Openbare zitting van 26 november 2024

 

18. Mondelinge vragen

 

Publicatiedatum: 29/01/2025
Disclaimer

Publicatie LBLOD

De applicatie "Meeting.burger" helpt lokale besturen bij het aanmaken, annoteren en publiceren van agenda's, besluiten en notulen volgens het principe van gelinkte open data.

Wanneer een publicatie wordt uitgevoerd, wordt er een expliciete "bundel" van het document opgeslagen. Op dat moment is het document inhoudelijk niet meer aanpasbaar door de gebruiker. Deze "bundel" bestaat uit:

Al deze gegevens staan op een aparte publicatie omgeving die beveiligd toegankelijk is voor een beperkt aantal personen.