Patrick Vervoort Noëlla D'hooghe Ilse Michiels Piet De Bruyn Nico Lodewijks Werner Mertens Jelle Wouters Ilse Vervloesem Gunther Dereze Maarten Mommaerts Bart De Vos Nele Demuynck Ingrid Van Steenberge Carine Goris Tessa Heylighen Gert Heylen Lieve De Bondt An Craninckx Christel Hendrix Bart Lemmens Liesbet Serneels Frans Vansteenbeeck Farida Tierens Patrick Vervoort Noëlla D'hooghe Ilse Michiels Piet De Bruyn Nico Lodewijks Werner Mertens Jelle Wouters Ilse Vervloesem Gunther Dereze Maarten Mommaerts Bart De Vos Nele Demuynck Ingrid Van Steenberge Carine Goris Tessa Heylighen Gert Heylen Lieve De Bondt Christel Hendrix Bart Lemmens Liesbet Serneels Frans Vansteenbeeck Farida Tierens Ingrid Van Steenberge Noëlla D'hooghe Gert Heylen Farida Tierens Jelle Wouters Nico Lodewijks Ilse Michiels Christel Hendrix Ilse Vervloesem Nele Demuynck Tessa Heylighen Liesbet Serneels Werner Mertens Lieve De Bondt Bart Lemmens Carine Goris Piet De Bruyn Maarten Mommaerts Patrick Vervoort Bart De Vos Frans Vansteenbeeck Gunther Dereze aantal voorstanders: 22 , aantal onthouders: 0 , aantal tegenstanders: 0 Goedgekeurd
Enig artikel:
De gemeenteraad keurt de notulen van de vergadering van 26 maart 2024 goed.
Artikel 1:
De gemeenteraad aanvaardt het ontslag van Nico Lodewijks als lid van de raad van bestuur van het AGB Rotselaar met ingang van 23 april 2024.
Artikel 2:
De gemeenteraad neemt kennis van de ontvankelijke akte van voordracht van de fractie Open Vld waarbij Eric Meyers wordt voorgedragen als lid van de raad van bestuur van het AGB Rotselaar ter vervanging van Nico Lodewijks .
Artikel 3:
De gemeenteraad verklaart volgend voorgedragen kandidaat-lid verkozen als lid van de raad van bestuur van het AGB Rotselaar met ingang van 23 april 2024:
Open Vld fractie: Eric Meyers.
Artikel 1:
De gemeenteraad aanvaardt het ontslag van Yannick Heyligen als lid van de raad van bestuur van het AGB Rotselaar met ingang van 23 april 2024.
Artikel 2:
De gemeenteraad neemt kennis van de ontvankelijke akte van voordracht van de fractie anders waarbij Jeroen Janssens wordt voorgedragen als lid van de raad van bestuur van het AGB Rotselaar ter vervanging van Yannick Heyligen .
Artikel 3:
De gemeenteraad verklaart volgend voorgedragen kandidaat-lid verkozen als lid van de raad van bestuur van het AGB Rotselaar met ingang van 23 april 2024:
anders fractie: Jeroen Janssens.
Artikel 1:
De gemeenteraad aanvaardt het ontslag van Brent Gomand als lid van de raad van bestuur van het AGB Rotselaar met ingang van 23 april 2024.
Artikel 2:
De gemeenteraad neemt kennis van de ontvankelijke akte van voordracht van de fractie ROX Rotselaar waarbij Jeroen Gryson wordt voorgedragen als lid van de raad van bestuur van het AGB Rotselaar ter vervanging van Brent Gomand .
Artikel 3:
De gemeenteraad verklaart volgend voorgedragen kandidaat-lid verkozen als lid van de raad van bestuur van het AGB Rotselaar met ingang van 23 april 2024:
ROX Rotselaar fractie: Jeroen Gryson.
Patrick Vervoort Noëlla D'hooghe Ilse Michiels Piet De Bruyn Nico Lodewijks Werner Mertens Jelle Wouters Ilse Vervloesem Gunther Dereze Maarten Mommaerts Bart De Vos Nele Demuynck Ingrid Van Steenberge Carine Goris Tessa Heylighen Gert Heylen Lieve De Bondt An Craninckx Christel Hendrix Bart Lemmens Liesbet Serneels Frans Vansteenbeeck Farida Tierens Patrick Vervoort Noëlla D'hooghe Ilse Michiels Piet De Bruyn Nico Lodewijks Werner Mertens Jelle Wouters Ilse Vervloesem Gunther Dereze Maarten Mommaerts Bart De Vos Nele Demuynck Ingrid Van Steenberge Carine Goris Tessa Heylighen Gert Heylen Lieve De Bondt Christel Hendrix Bart Lemmens Liesbet Serneels Frans Vansteenbeeck Farida Tierens Ilse Michiels Werner Mertens Bart De Vos Maarten Mommaerts Farida Tierens Tessa Heylighen Noëlla D'hooghe Gert Heylen Christel Hendrix Ingrid Van Steenberge Jelle Wouters Bart Lemmens Nele Demuynck Piet De Bruyn Patrick Vervoort Liesbet Serneels Carine Goris Frans Vansteenbeeck Lieve De Bondt Nico Lodewijks Gunther Dereze Ilse Vervloesem aantal voorstanders: 22 , aantal onthouders: 0 , aantal tegenstanders: 0 Goedgekeurd
Artikel 1:
De gemeenteraad gaat akkoord met de aankoop van het perceel met woning, gelegen aan de Schoolstraat 50 te 3110 Rotselaar-Heikant, gekend onder capakey 24094D0507/00N002, met een grondoppervlakte van 285 m² aan de verkoopprijs van 349.000 euro.
Artikel 2:
De kosten en erelonen verbonden aan deze aankoop en de notariële akte, die ten laste vallen van de koper, worden door de gemeente als koper gedragen.
Artikel 3:
De aankoop gebeurt voor openbaar nut, met name de ontwikkeling en ontsluiting van de schoolsite van de gemeentelijke basisschool Heikant.
Artikel 4:
De Algemene Administratie van de Patrimoniumdocumentatie wordt uitdrukkelijk ontslagen van het nemen van elke ambtshalve inschrijving.
Artikel 5:
De voorzitter van de gemeenteraad en de algemeen directeur of hun respectievelijke plaatsvervanger(s) worden gemachtigd tot ondertekening van de notariële akte.
Patrick Vervoort Noëlla D'hooghe Ilse Michiels Piet De Bruyn Nico Lodewijks Werner Mertens Jelle Wouters Ilse Vervloesem Gunther Dereze Maarten Mommaerts Bart De Vos Nele Demuynck Ingrid Van Steenberge Carine Goris Tessa Heylighen Gert Heylen Lieve De Bondt An Craninckx Christel Hendrix Bart Lemmens Liesbet Serneels Frans Vansteenbeeck Farida Tierens Patrick Vervoort Noëlla D'hooghe Ilse Michiels Piet De Bruyn Nico Lodewijks Werner Mertens Jelle Wouters Ilse Vervloesem Gunther Dereze Maarten Mommaerts Bart De Vos Nele Demuynck Ingrid Van Steenberge Carine Goris Tessa Heylighen Gert Heylen Lieve De Bondt Christel Hendrix Bart Lemmens Liesbet Serneels Frans Vansteenbeeck Farida Tierens Bart De Vos Ingrid Van Steenberge Carine Goris Bart Lemmens Gert Heylen Werner Mertens Tessa Heylighen Noëlla D'hooghe Maarten Mommaerts Farida Tierens Lieve De Bondt Christel Hendrix Gunther Dereze Nele Demuynck Piet De Bruyn Ilse Michiels Patrick Vervoort Frans Vansteenbeeck Liesbet Serneels Nico Lodewijks Jelle Wouters Ilse Vervloesem aantal voorstanders: 22 , aantal onthouders: 0 , aantal tegenstanders: 0 Goedgekeurd
Enig artikel:
De gemeenteraad keurt het reglement inzake gemeentelijke borg voor infrastructuur op gemeentelijk grondgebied als volgt goed.
Reglement tot vastlegging van de voorwaarden waaronder door de gemeente een borgstelling kan worden verleend voor infrastructuurwerken door verenigingen op gemeentelijk grondgebied
I. Voorwaarden waaraan het project moet beantwoorden
Artikel 1:
Een Rotselaarse vereniging (vzw) kan een aanvraag indienen bij de gemeente om borg te staan voor een lening, rechtstreeks aangegaan door de vereniging (vzw) bij een financiële instelling met vergunning in België, gebruikt voor uitbreiding of vernieuwing van infrastructuur, die gelegen is op gemeentelijk grondgebied.
Indien de infrastructuur dient gerealiseerd te worden op grond, eigendom van de gemeente, zal er een opstalcontract dan wel een recht van erfpacht afgesloten worden tussen de gemeente Rotselaar en de vereniging. De kosten van de notariële akte van opstal of erfpacht worden gedragen door de gemeente.
Artikel 2:
De borgstelling kan enkel worden toegestaan in het voordeel van de door de gemeente erkende verenigingen, die minstens gedurende 5 jaar actief zijn op het grondgebied van de gemeente. De vereniging dient hiervan het bewijs te leveren.
Artikel 3:
De vereniging moet een vereniging zonder winstoogmerk zijn in de zin van de wet van 23 maart 2019 (wetboek van vennootschappen en verenigingen) op het tijdstip van de aanvraag en voldoen aan al haar sociale, fiscale en financiële verplichtingen.
II. Bedrag en modaliteiten van de borgstelling
Artikel 4:
De gemeente kan zich in het voordeel van een erkende vereniging borg stellen voor een minimaal ontleend bedrag van 50.000 euro en een maximaal ontleend bedrag van 1.000.000 euro.
Artikel 5:
Indien meerdere verenigingen een beroep willen doen op de gemeentelijke borgstelling, geldt als bovengrens dat het totaalbedrag van alle lopende gemeentelijke borgstellingen nooit 2.000.000 euro mag overschrijden.
Artikel 6:
De gemeentelijke waarborg kan nooit meer bedragen dan 80% van de geplande investeringen.
Artikel 7:
De beperkingen opgesomd in de artikelen 4 tot en met 6 worden cumulatief toegepast.
Artikel 8:
Voor elke borgstelling wordt een overeenkomst tussen vereniging en gemeente opgemaakt, waarin:
● de borgstelling duidelijk omschreven wordt;
● het bedrag en de einddatum van de borgstelling expliciet gestipuleerd wordt;
● de borgstelling afneemt naarmate de bedragen afgelost worden door de vereniging (zodat er niet zonder meer kan bijgeleend worden i.f.v. andere projecten);
● er gestipuleerd wordt hoe de vereniging een goedkeuring aanvraagt voor de herfinanciering via een financiële instelling;
● er verwezen wordt naar het verliezen van het eigendomsrecht door de vereniging (zie artikel 26).
Artikel 9:
De borgstelling wordt enkel en alleen toegekend voor het krediet aangegaan voor het te realiseren project. De borgstelling kan dus nooit een 'alle sommen'-borgstelling zijn.
Artikel 10:
De uitbetalingsperiode van het geleende bedrag moet dezelfde blijven als de opnameperiode zoals voorzien in de lening van de financiële instelling.
Artikel 11:
In de borgstelling mag er geen afstand worden gedaan van het recht van uitwinning.
Artikel 12:
De gemeente is niet hoofdelijk en ondeelbaar gehouden met eventuele andere borgstellers.
Artikel 13:
Binnen de financiële instelling dient men eerst de wettelijke voorziene procedure van
aanmaning en ingebrekestelling te volgen alvorens, ingeval van wanbetaling door de vereniging, de gemeente zal aangesproken worden in het kader van de borgstelling.
Artikel 14:
Buiten de terugbetalingen van alle bedragen die door de kredietnemer verschuldigd zouden zijn ten gevolge van het krediet wat betreft zowel het kapitaal als de intresten, de reserveringscommissie, de onkosten en bijhorigheden mag het afleveren van de borgstelling door de gemeente aan de bankinstelling, waarbij de vereniging haar lening heeft aangegaan, geen andere verbintenissen inhouden.
Artikel 15:
De gemeente kan niet verplicht worden door de bankinstelling om één of andere vorm van subsidie ter beschikking te stellen aan de vereniging teneinde de betaling van de kapitaal- en intrestaflossingen te kunnen garanderen.
III. Voorwaarden en gebruik van de te realiseren infrastructuur
Artikel 16:
De te realiseren infrastructuur moet een duurzame investering zijn die ten goede komt aan de inwoners van de gemeente Rotselaar en dient een meerwaarde te betekenen voor het aanbod inzake infrastructuur in de gemeente. De gemeente bepaalt op basis van deze parameters of het project een meerwaarde betekent in die zin.
Artikel 17:
De gemeente bepaalt in overleg met de betrokken vereniging wanneer en onder welke voorwaarden de infrastructuur kan worden gebruikt door de gemeente. De modaliteiten inzake het gebruik van de infrastructuur wordt vastgelegd voor de ondertekening van de borgstellingsakte door de gemeente.
IV. Rechten en plichten in hoofde van de vereniging
Artikel 18:
De vereniging verbindt er zich toe de infrastructuur te realiseren in overeenstemming met het aan de gemeente voorgelegde plan en lastenboek. De vereniging dient voorafgaandelijk te beschikken over de nodige vergunningen (omgeving, milieu, ...).
Artikel 19:
De vereniging verbindt er zich toe de infrastructuur als een goed huisvader te onderhouden en te beheren. Ze draagt zorg voor de continuïteit in de exploitatie.
Artikel 20:
De vereniging verbindt er zich toe de infrastructuur voor de volle nieuwbouwwaarde te verzekeren tegen brand, schade aan naburen, stormschade, sneeuwdrukschade en andere gebruikelijke risico’s en dit bij een in België erkende verzekeringsmaatschappij. De vereniging bezorgt op eigen initiatief onverwijld en jaarlijks een kopie van de verzekeringspolis en het bewijs van betaling van de premie aan de gemeente.
Artikel 21:
Noch op de grond waarop de infrastructuur wordt gebouwd, noch op de infrastructuur zelf kan door de vereniging een hypotheek worden gevestigd in het voordeel van een andere schuldeiser dan de gemeente, tenzij de gemeente hiermee instemt.
De vereniging of de eigenaar van de grond, indien de vereniging geen eigenaar van de grond is, verleent aan de gemeente een hypotheek in eerste rang op de grond, waarop de infrastructuur wordt gebouwd, en op de opstallen. De gemeente kan een beroep doen op die hypothecaire waarborg indien ze wordt aangesproken in haar hoedanigheid van borg.
Artikel 22:
Het is de vereniging niet toegelaten, zonder voorafgaand akkoord van het college van burgemeester en schepenen, de opgerichte infrastructuur af te breken of te verbouwen.
Artikel 23:
De vereniging verbindt er zich toe de afgevaardigden van de gemeente toe te laten de infrastructuur te bezoeken gedurende de ganse duur van de borgstelling.
Artikel 24:
De vereniging informeert het college van burgemeester en schepenen over elke betaling van een vervallen schijf en bezorgt hiervan de nodige bewijsstukken. Een eventuele overschrijding van de vervaldag wordt eveneens meegedeeld aan het college. Het college heeft het recht om één of meerdere afgevaardigden aan te stellen die kennis kunnen nemen van elk stuk dat betrekking heeft op de boekhouding van de vereniging.
Artikel 25:
De gemeente heeft zowel tijdens de aanvraagperiode als gedurende de looptijd van de borgstelling recht op informatie en financiële controle over de begroting en de rekeningen van de vereniging. De vereniging zal hiertoe jaarlijks de begroting van het lopende jaar, nadat ze is goedgekeurd door de vzw, onverwijld aan de gemeente overmaken samen met de rekening van het afgelopen jaar. De begroting, de rekening en de erop betrekking hebbende stukken dienen ondertekend te zijn door twee leden van de raad van bestuur van de vzw, die gemachtigd zijn om de vereniging te verbinden.
V. Vroegtijdige beëindiging van de borgstelling
Artikel 26:
Indien blijkt dat de vereniging haar verplichtingen t.a.v. de financiële instelling niet meer nakomt en de gemeente in het kader van de borgstelling de lening dient over te nemen (in dat geval wordt de borg van de gemeente dus aangesproken), zal de gemeente Rotselaar eigenaar worden van de infrastructuur. In geval van staking van betaling kunnen eventuele toegekende werkings- of investeringssubsidies wel eerst aangewend worden om de openstaande schuld bij de financiële instelling te voldoen. Bijkomend kan de vereniging haar recht op elke vorm van subsidie en betoelaging voor haar werking geheel of gedeeltelijk verliezen voor de resterende duurtijd van de lening.
VI. Aanvraag tot het bekomen van de gemeentelijke borgstelling – procedure
Artikel 27:
Elke aanvraag in het kader van dit reglement dient schriftelijk en gemotiveerd ingediend te worden bij het college van burgemeester en schepenen. Hiervoor wordt een uniform aanvraagformulier ter beschikking gesteld.
Hij bevat minstens de volgende stukken:
● een afschrift van de laatste versie van de statuten van de vereniging. Het afschrift is een kopie uit de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad of vermeldt ten minste de datum waarop de statuten en hun eventuele wijzigingen in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad zijn verschenen;
● de meest recente samenstelling van het bestuur van de vereniging;
● een verklaring op eer, ondertekend door twee bestuurders van de vereniging, waaruit blijkt dat de vereniging volledige kennis heeft van de bepalingen van het reglement inzake gemeentelijke borgstelling voor infrastructuur op gemeentelijk grondgebied d.d. 23/04/2024;
● de balans en de resultatenrekening van de vereniging van de laatste drie boekjaren en de begroting van het boekjaar waarin de aanvraag tot het bekomen van de gemeentelijke borgstelling wordt gedaan;
● een beslissing van het bevoegde orgaan van de vereniging waaruit blijkt dat de vereniging zich ertoe verbindt het project te realiseren;
● een uitgebreide voorstelling van het project, met een toelichting van de meerwaarde van de te realiseren infrastructuur voor het aanbod inzake infrastructuur in de gemeente en de voordelen die het biedt voor de inwoners;
● een financieel plan met o.a. het financieringsplan voor de totale kosten van het project, een business plan, een ontwerp van leningsovereenkomst met een financiële instelling en de aflossingstabel van de lening;
● de bouwplannen en het lastenboek – bestek en gedetailleerde raming van de investeringen;
● een voorstel m.b.t. de invulling en het gebruik van de infrastructuur;
● een opgave van de gevraagde of bekomen subsidies;
● indien nodig, kopies en/of verwijzingen naar de afgeleverde vergunningen;
● een schriftelijke bevestiging van de leningsvoorwaarden in geval van gemeentelijke borgstelling en zonder toepassing daarvan door de financiële instelling en, in voorkomend geval, een kopie van de beslissing van de financiële instelling over de kredietaanvraag.
Artikel 28:
Het college van burgemeester en schepenen beslist over de volledigheid van de aanvraag.
Artikel 29:
Het college van burgemeester en schepenen beslist over de toekenning van de borgstelling en over de modaliteiten ervan. Na goedkeuring door het college van burgemeester en schepenen worden de burgemeester en de algemeen directeur belast met de ondertekening van de akte. Een afschrift wordt bezorgd aan de financieel directeur van de gemeente, aan de vereniging die de borgstelling aanvraagt en desgevallend ook aan de financiële instelling waarbij de lening aangegaan wordt.
Artikel 30:
Alle kosten die verband houden met de borgstelling, de aangegane lening en de te verlenen hypotheek zijn ten laste van de vereniging. De borgstelling wordt verleend na ondertekening van de akte.
Artikel 31:
Indien er nog andere modaliteiten worden gevraagd door hetzij de vereniging, hetzij door de bankinstelling en die niet voorzien zijn in dit reglement van borgstelling, dan dienen deze eerst voorgelegd te worden aan het college van burgemeester en schepenen vooraleer er een beslissing dient genomen te worden.
VII. Inwerkingtreding
Artikel 32:
Dit reglement treedt in werking op 1 mei 2024 en vervangt het voorgaande reglement tot vastlegging van de voorwaarden waaronder door de gemeente een borgstelling kan worden verleend voor infrastructuurwerken door verenigingen, goedgekeurd door de gemeenteraad van 30 mei 2011.
Patrick Vervoort Noëlla D'hooghe Ilse Michiels Piet De Bruyn Nico Lodewijks Werner Mertens Jelle Wouters Ilse Vervloesem Gunther Dereze Maarten Mommaerts Bart De Vos Nele Demuynck Ingrid Van Steenberge Carine Goris Tessa Heylighen Gert Heylen Lieve De Bondt An Craninckx Christel Hendrix Bart Lemmens Liesbet Serneels Frans Vansteenbeeck Farida Tierens Patrick Vervoort Noëlla D'hooghe Ilse Michiels Piet De Bruyn Nico Lodewijks Werner Mertens Jelle Wouters Ilse Vervloesem Gunther Dereze Maarten Mommaerts Bart De Vos Nele Demuynck Ingrid Van Steenberge Carine Goris Tessa Heylighen Gert Heylen Lieve De Bondt Christel Hendrix Bart Lemmens Liesbet Serneels Frans Vansteenbeeck Farida Tierens Piet De Bruyn Farida Tierens Gert Heylen Patrick Vervoort Werner Mertens Gunther Dereze Noëlla D'hooghe Bart De Vos Frans Vansteenbeeck Christel Hendrix Liesbet Serneels Jelle Wouters Maarten Mommaerts Nele Demuynck Carine Goris Ilse Michiels Tessa Heylighen Lieve De Bondt Ilse Vervloesem Nico Lodewijks Bart Lemmens Ingrid Van Steenberge aantal voorstanders: 22 , aantal onthouders: 0 , aantal tegenstanders: 0 Goedgekeurd
Artikel 1:
De gemeenteraad keurt het projectvoorstel lokale partnerschappen voor Dijleland+, zoals gevoegd in de bijlage, goed.
Artikel 2:
De gemeenteraad keurt de cofinanciering voor het project lokale partnerschappen goed. Voor het jaar 2024 voorziet het een cofinanciering van 3991,03 euro en voor de jaren 2025 tot en met 2029 een cofinanciering van 6841,77 euro per jaar.
Artikel 3:
De gemeenteraad mandateert IGO div om het projectvoorstel lokale partnerschappen in te dienen bij Europa WSE (Werk en Sociale Economie).
Artikel 4:
De gemeenteraad mandateert het diensthoofd van de sociale dienst of haar plaatsvervanger om deel uit te maken van de stuurgroep van het lokale partnerschap.
Patrick Vervoort Noëlla D'hooghe Ilse Michiels Piet De Bruyn Nico Lodewijks Werner Mertens Jelle Wouters Ilse Vervloesem Gunther Dereze Maarten Mommaerts Bart De Vos Nele Demuynck Ingrid Van Steenberge Carine Goris Tessa Heylighen Gert Heylen Lieve De Bondt Ellen De Rijck An Craninckx Christel Hendrix Bart Lemmens Liesbet Serneels Frans Vansteenbeeck Farida Tierens Patrick Vervoort Noëlla D'hooghe Ilse Michiels Piet De Bruyn Nico Lodewijks Werner Mertens Jelle Wouters Ilse Vervloesem Gunther Dereze Maarten Mommaerts Bart De Vos Nele Demuynck Ingrid Van Steenberge Carine Goris Tessa Heylighen Gert Heylen Lieve De Bondt Ellen De Rijck Christel Hendrix Bart Lemmens Liesbet Serneels Frans Vansteenbeeck Farida Tierens Gert Heylen Ingrid Van Steenberge Ilse Michiels Christel Hendrix Patrick Vervoort Liesbet Serneels Nele Demuynck Ilse Vervloesem Lieve De Bondt Tessa Heylighen Piet De Bruyn Jelle Wouters Carine Goris Bart De Vos Noëlla D'hooghe Bart Lemmens Farida Tierens Maarten Mommaerts Gunther Dereze Nico Lodewijks Ellen De Rijck Werner Mertens Frans Vansteenbeeck aantal voorstanders: 23 , aantal onthouders: 0 , aantal tegenstanders: 0 Goedgekeurd
Enig artikel:
De gemeenteraad geeft aan het college van burgemeester en schepenen het mandaat om onder de hierboven vermelde voorwaarden samen met ION (en de met haar verbonden projectvennootschappen), gelet op de unieke grondpositie van ION en gelet op de wil van de gemeente om een kernversterkend project met winkelfaciliteiten, een openbaar centraal groen plein en publieke parkeerplaatsen te realiseren in het dorpshart Rotselaar, (i) onderhandelingen te voeren betreffende de samenwerking voor het Projectgebied en (ii) navolgend een samenwerkingsovereenkomst te onderhandelen.
Patrick Vervoort Noëlla D'hooghe Ilse Michiels Piet De Bruyn Nico Lodewijks Werner Mertens Jelle Wouters Ilse Vervloesem Gunther Dereze Maarten Mommaerts Bart De Vos Nele Demuynck Ingrid Van Steenberge Carine Goris Tessa Heylighen Gert Heylen Lieve De Bondt Ellen De Rijck An Craninckx Christel Hendrix Bart Lemmens Liesbet Serneels Frans Vansteenbeeck Farida Tierens Patrick Vervoort Noëlla D'hooghe Ilse Michiels Piet De Bruyn Nico Lodewijks Werner Mertens Jelle Wouters Ilse Vervloesem Gunther Dereze Maarten Mommaerts Bart De Vos Nele Demuynck Ingrid Van Steenberge Carine Goris Tessa Heylighen Gert Heylen Lieve De Bondt Ellen De Rijck Christel Hendrix Bart Lemmens Liesbet Serneels Frans Vansteenbeeck Farida Tierens Ingrid Van Steenberge Werner Mertens Nico Lodewijks Lieve De Bondt Jelle Wouters Christel Hendrix Nele Demuynck Frans Vansteenbeeck Gert Heylen Piet De Bruyn Patrick Vervoort Bart De Vos Bart Lemmens Farida Tierens Carine Goris Ellen De Rijck Maarten Mommaerts Ilse Michiels Tessa Heylighen Noëlla D'hooghe Liesbet Serneels Ilse Vervloesem Gunther Dereze aantal voorstanders: 23 , aantal onthouders: 0 , aantal tegenstanders: 0 Goedgekeurd
Artikel 1:
De gemeenteraad gaat akkoord met de bovenvermelde agendapunten van de algemene vergadering tevens jaarvergadering van Riobra van 24 juni 2024.
Artikel 2:
Ilse Michiels, vertegenwoordiger in de algemene vergadering van Riobra of de plaatsvervanger, die zal deelnemen aan de algemene vergadering tevens jaarvergadering van 24 juni 2024 (of iedere andere datum waarop deze uitgesteld of verdaagd zou worden), wordt gemandateerd om bovenvermelde agendapunten goed te keuren.
Patrick Vervoort Noëlla D'hooghe Ilse Michiels Piet De Bruyn Nico Lodewijks Werner Mertens Jelle Wouters Ilse Vervloesem Gunther Dereze Maarten Mommaerts Bart De Vos Nele Demuynck Ingrid Van Steenberge Carine Goris Tessa Heylighen Gert Heylen Lieve De Bondt Ellen De Rijck An Craninckx Christel Hendrix Bart Lemmens Liesbet Serneels Frans Vansteenbeeck Farida Tierens Patrick Vervoort Noëlla D'hooghe Ilse Michiels Piet De Bruyn Nico Lodewijks Werner Mertens Jelle Wouters Ilse Vervloesem Gunther Dereze Maarten Mommaerts Bart De Vos Nele Demuynck Ingrid Van Steenberge Carine Goris Tessa Heylighen Gert Heylen Lieve De Bondt Ellen De Rijck Christel Hendrix Bart Lemmens Liesbet Serneels Frans Vansteenbeeck Farida Tierens Patrick Vervoort Werner Mertens Tessa Heylighen Carine Goris Ingrid Van Steenberge Ilse Vervloesem Bart De Vos Farida Tierens Gert Heylen Bart Lemmens Maarten Mommaerts Jelle Wouters Nele Demuynck Gunther Dereze Nico Lodewijks Lieve De Bondt Ellen De Rijck Christel Hendrix Piet De Bruyn Frans Vansteenbeeck Noëlla D'hooghe Ilse Michiels Liesbet Serneels aantal voorstanders: 23 , aantal onthouders: 0 , aantal tegenstanders: 0 Goedgekeurd
Artikel 1:
De gemeenteraad gaat akkoord met de bovenvermelde agendapunten van de algemene vergadering tevens jaarvergadering van Iverlek van 26 juni 2024.
Artikel 2:
De gemeenteraad hecht zijn goedkeuring aan het voorstel tot oprichting van de wachtstructuur TRANSCO ENERGY CV door Iverlek.
De algemene vergadering van Iverlek wordt verzocht de oprichting, de inbreng in geld (2000 euro), de ontwerpstatuten, het financieel plan, de motiveringsnota, de nota mogelijke aandeelhoudersovereenkomst en de gevraagde volmachtverlening te willen bekrachtigen.
Artikel 3:
Patrick Vervoort, vertegenwoordiger in de algemene vergadering van Iverlek of de plaatsvervanger, die zal deelnemen aan de algemene vergadering van 26 juni 2024 (of iedere andere datum waarop deze uitgesteld of verdaagd zou worden), wordt gemandateerd om bovenvermelde agendapunten goed te keuren.
Publicatie LBLOD
De applicatie "Meeting.burger" helpt lokale besturen bij het aanmaken, annoteren en publiceren van agenda's, besluiten en notulen volgens het principe van gelinkte open data.
Wanneer een publicatie wordt uitgevoerd, wordt er een expliciete "bundel" van het document opgeslagen. Op dat moment is het document inhoudelijk niet meer aanpasbaar door de gebruiker. Deze "bundel" bestaat uit:
De inhoud van de publicatie op het moment dat deze werd uitgevoerd.
Een unieke identificatie van de gebruiker die de actie heeft uitgevoerd.
De tijdstempel waarop de actie werd uitgevoerd.
Al deze gegevens staan op een aparte publicatie omgeving die beveiligd toegankelijk is voor een beperkt aantal personen.